Inici / Compositors de música festera / Vicent Sellés Álamo

Vicent Sellés Álamo

Vicent Sellés Álamo naix a la Vila Joiosa l'any 1996. És professor superior de música llicenciat en l’especialitat de Clarinet (Interpretació) pel Conservatori Superior de València. Cal destacar que al 3r any de carrera va estudiar al “Koninklijk Conservatorium” de Brussel·les. També compta amb el Màster d’Investigació i Interpretació pel Conservatori Superior d’Alacant. A més a més, continua la seua formació musical en l’àmbit de la composició de la mà de Saül Gómez Soler i en l’àmbit de la direcció amb José Vicente Algado Climent.

Com a clarinetista ha rebut classe de professors de la talla de Vicent Alberola, Yehuda Gilad, Ángel Belda, Enrique Pérez, Eduardo Raimundo, Sabine Meyer, Reiner Wehle, Hermann Stefansson, Andreas Sundén, Emilio Ferrando, Benjamin Dieltjens, Francisco José Vicedo, Julien Hervé, Wolfgang Meyer, Javier Ros, Antonio Lapaz, Francisco Ferrer, Luis Miguel Méndez, Nikita Vaganov, Tamás Massanyi, Carlos Lacruz, Barbara Borowicz, entre altres.

En 2019 participa com artista resident en l’ Aurora Music Festival de Suècia, on va ser dirigit per directors de gran renom internacional com Jukka-Pekka Saraste o Johannes Gustavsson i va compartir escenari amb grans intèrprets com Elisabeth Leonskaja.

Ha participat en diferents agrupacions com l’Orquestra del Aurora Music Festival, Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, Orquestra Eutherpe, Orquestra de la Marina Alta, Sinfonietta Altea, Banda Municipal d’Alacant, Orquestra del "Koninklijk Conservatorium" de Brussel·les, Orquestra de Càmbra de la Marina Baixa, Orquestra Jove de la Província d’Alacant.

En la seua faceta com a compositor, ha escrit diverses obres del génere de música festera destacant “Tempesta Aràbiga”, obra que va ser finalista en el “XIX Concurs de Composició de Música Festera “Villa de Benidorm”. També l'any 2022 guanya el 2n premi al “III Concurso de Pasodobles de las Reinas Patronales de Segorbe” amb el pasdoble “Victoria Moya Martínez”. Així i tot, també compta en el seu catàleg d’obres música per a colla de dolçaines i música de cambra.

Per últim, en l’apartat de la direcció, ha participat en cursos amb professors com: José Alberto Pina, José Vicente Algado, Tobias Gossmann, i Pablo Marqués. Ha dirigit la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa, la Banda Simfònica de la Unió Musical de l’Aurora de Sella. Actualment dirigeix el Conjunt Instrumental de l’Escola de Música de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa.

Localitat: 
La Vila Joiosa
Páginas