Vicent Coleto

Vicent Pérez i Esteban, Coleto, naix a Albaida (València) en 1976. Comença els seus estudis musicals a l’escola del Cercle Musical “Música Vella d’Albaida” a l'edat de cinc anys. Posteriorment, estudia als conservatoris de Carcaixent i València amb els professors Vicent López, Manuel Castellanos i Joaquim Vidal, obtenint Menció d’Honor als Graus Elemental i Mitjà i Premi d’Honor al Grau Superior. També és llicenciat en Composició pel Conservatori del Liceu de Barcelona amb el mestre Israel David Martínez en 2014.

Amplia la seva formació en cursets de trombó impartits per Ricard Casero, Keith Brown, Gilles Millière, Peter Gane i Joseph Alessi, entre altres, tant a Espanya com a l’estranger (Lille i Julliard School de Nova York). En 1997 guanya el 2nPremi al Concurs Permanent de JoventutsMusicals d’Espanya, havent quedat el primer desert, i en 1998 és classificat per a la 2a ronda del Concurs Internacional de Ginebra (Suïssa). Membre fundador de “Albaida Brass Quintet”, ha col·laborat amb el Quartet de Trombons de Barcelona (QTB) i ha format duet de trombó i percussió “Djenun Duo”, havent guanyat el 1r Premi al 2n Concurs de Joves Intèrprets “Tutto de Mestres” de COM Ràdio en abril 2003.

A nivell orquestral, ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) des de 1992 fins 1996, l’Orquestra Simfònica del Vallès en 1994-95. Des de setembre de 1997 és membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). A més de col·laborar amb l'Orquestra de València, l'Orquestra de Cambra de Barcelona, Orquesta Nacional de España (ONE), Kibutz d’Israel, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, Orquestra del Teatre Lliure, Orquesta Filharmonía de Galicia, Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquestra de Música Contemporània Barcelona 216, etc.

Ha fet col·laboracions i gravacions amb músics de jazz com Perico Sambeat i Llibert Fortuny. Ha estat mestre de trombó a les escoles de música d’Albaida i Agullent, a l'Orquestra de Joves de Múrcia i ha impartit masterclasses al Conservatori de Lleida.

En juny de 2017 l'Orquestra de Barcelona estranava la seua cantata per a nens i orquestra La Panera dels tresors”. Autor de diverses obres dedicades a la festa de Moros i Cristians com: Alí-Gea-Bà Spyros (m.m.), El timbal i la lluna del Cid (m.c.), Menda Capità (m.m.), Albaidejar (p.d. finalista al Concurs de Calp 2005) o Templaris d'Albaida (m.c).

En maig de 2012 va guanyar el Concurs Internacional de Composició de Fanfares de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb la fanfara Tres cavallers de la terra blanca. En octubre de 2015 va guanyar el Premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en la modalitat de “Música per a la Festa” per L'aragonès Perfecte (m.c.). L'octubre de 2016 guanya el Premi Samarita a la millor composició d'estrena de l'Entrà d'Alcoi 2016 per Dies Irae (m.c.). En agost de 2019 guanya el concurs Vila d'Agost amb la marxa cristiana“Sethzar lo Blanch”.

Des de març de 2016 és director de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona (SMPVB), "La Valenciana".

Any naixement: 
1976
Localitat: 
Albaida
Páginas