Inici / Compositors de música festera / Rubén Penadés Silvestre

Rubén Penadés Silvestre

Educació

Rubén Penadés Silvestre naix a Ontinyent (València) en 1996. Comença els seus estudis musicals a l'escola de música "José María Ferrero Pastor" d'Ontinyent on s'inicia amb l'especialitat de percussió. Continua els seus estudis en el Conservatori Professional de Música "Josep Melcior Gomis" d'Ontinyent. Posteriorment estudia composició musical en el Conservatori Superior de Música "Óscar Esplá" d'Alacant, on es decanta per l'especialitat de composició; titulant-se en 2018 en aquesta especialitat. També estudia direcció de cor i orquestra en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, on es gradua l’any 2022. Ha estudiat amb els professors Pep Soler, Francisco Molina, Juan Alborch, Marc Garcia, Manuel Mas, Adolfo Ramírez, Joaquín Arias, Ramón Ramírez y Nadia Stoyanova,. L'any 2020 finalitza el Màster d'Investigació Musical en la Universitat Internacional de La Rioja, la qual cosa li porta a especialitzar-se en la figura del compositor Rafael Martínez Valls. Des de llavors ha participat i organitzat nombroses conferències, publicacions i projectes sobre la figura d'aquest autor.

Aquesta formació, la complementa assistint a diverses masterclass, cursos i conferències tant de percussió, com de direcció i composició amb professors com: Jaume Blai Santonja (solista de percussió Orquestra Simfònica d'Anvers, Paweł Łukaszewski (professor de composició de l'Acadèmia Fryderyk Chopin de Varsòvia), Riccardo Riccardi (professor de composició del Conservatori de Música Santa Cecilia de Roma), Horaci Vaggione (professor de composició de la Universitat de París), i Miguel Romea (professor de direcció de la Facultat de Música UAX i director titular de l'Orquestra Simfònica Verum) entre altres.

Activitat com a compositor

El seu catàleg consta de més de cinquanta peces, entre les que trobem: obres per grups de cambra (quartets de corda, ensembles de vent fusta, piano, etc.), música festera, suites per a banda i orquestra, obertures, etc. En definitiva, un gran ventall d’obres per a diverses formacions i de diversos gèneres, les quals han sigut interpretades i estrenades per diverses formacions com la Banda Municipal d'Alacant o les formacions musicals dels Conservatoris Superiors de València i Alacant entre altres. Així mateix, s'han pogut escoltar obres seues en diversos festivals, cicles de concerts o certàmens. També algunes d’elles es poden trobar enregistrades a diversos Cd’s com el pasdoble Músics i festers o la peça per a mezzosoprano i banda Autopoesia.

Premis i distincions

Ha sigut guardonat amb diversos premis en el Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” en les edicions de 2013, 2015 i 2020; així com el recent primer premi obtingut en el Concurs de Composició “Pep el Carreró” per la musicalizació del poema “Autopoesia”.

Activitat musical

Actualment, és professor en el Centre Professional de Música "Ciutat Ducal" de Gandia, en les especialitats d'Harmonia, Anàlisi i Fonaments de Composició. A més, és el director titular de la Societat Musical Nueva Artística d'Anna, del Grup Polifònic “Ars Nova” de Xàbia i, el subdirector de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

Any naixement: 
1996
Localitat: 
Ontinyent
Páginas