Inici / Compositors de música festera / Roberto Trinidad Ramón

Roberto Trinidad Ramón

Naix a Alboraia, on cursa estudis de solfeig i trompa passant al Conservatori Superior de Música de València, integrant en l'Orquestra Simfònica de València i Orquestra Clàssica.

En 1960, es fa càrrec de la direcció de la banda de música "La Primitiva Setabense", de Xàtiva. En 1963, ingressa en l'Orquestra de Bilbao. En 1966, obté plaça de trompa en la Banda Municipal de Palma, així com en l'Orquestra Simfònica d'aquesta ciutat i en 1968 plaça de trompa 1a en la Marina Espanyola a Cartagena (Múrcia) on es fa càrrec de la banda de música "Santa Cecilia" de Pozo Estrecho.

En 1978, ingressa en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, com a professor de trompa. Convidat a dirigir entre altres l'Orquestra de Cambra del Conservatori Superior de Música de Múrcia. En 1982, guanya per concurs oposició plaça com a professor numerari en l'especialitat de trompa per al Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant.

En 1984, la seua obra "Alme" obté el 1r premi del Concurs de Composició per a Bandes de Música "Fogueres de Sant Joan" d'Alacant.

En 1985, passa a ser director de la "Unión Musical y Artística de Sax", fins l'any 2011.

Entre els anys 1998 i 2004 exerceix les funcions de director en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant.

Localitat: 
Alboraia
Páginas