Inici / Compositors de música festera / Ramon Garcia i Soler

Ramon Garcia i Soler

Naix a Atzeneta d’Albaida (València) el 1971. Es gradua en guitarra al CSM d’Alacant amb José Tomás, assistint a cursos amb D. Russell, L. Brouwer i J. L. González, entre d’altres. Més tard també es gradua en composició sota les directrius de Joan E. Canet, al mateix temps que assisteix a diferents seminaris de direcció de banda, educació musical i música per al cinema.

Com a compositor ha escrit més de 90 obres, abordant diferents gèneres i estils, realitzant gravacions i BSO per a diferents mitjans audiovisuals. Les seues obres han estat interpretades per formacions i solistes de renom d’Espanya, França, Cuba, Argentina, EUA, Holanda, Bèlgica o el Japó. Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Font de Anta de Sevilla, Euterpe i Hermes de la FSMCV, nominació als Hollywood Music in Media Awards i la Medalla d’Or en els Global Music Awards, tots dos pel Concert per a marimba i orquestra.

Ha estat director titular de l’UM d’Albaida L’Aranya, SM La Pau de Beneixama, Orquestra Simfònica Atrivm, AM de la Vila Joiosa, AM de Cocentaina i AMSC d’Ador, amb les quals ha obtingut diversos premis en certàmens, a més ha estat director convidat en nombroses bandes del país, rebent reconeixements com a compositor en diferents ciutats. Forma part d’associacions professionals com SGAE, AIE, MUSIMAGEN, ACMMIC o COSICOVA i va ser professor associat del CS de les Illes Balears.

Actualment és docent a la xarxa de conservatoris de la GV i en el Curs de Direcció de Banda de JM de la Vall d’Albaida. Activitats que compagina amb la direcció de la SEM Sta. Cecília de l’Olleria y la SM d’Alzira.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a Manolo Cerdà Micó, Capità 2020-2022 de la Filà Pirates de L'Olleria i President de la SEM Santa Cecília.

 • Pasdoble

  Pasdoble andalús compost en record del fester eldense Jorge Beltrán Llorens.

 • Marxa cristiana

  Marxa cristiana per a dolçaines i percussió dedicada amb admiració i afecte al grup de dolçainers i tabaleters "La Lligasa" d'Atzeneta d'Albaida, poble de l'autor de la peça.

 • Marxa per a cavalcada de Reis Mags

  Marxa per a la Cavalcada dels Reis Mags d'Elda.

 • Marxa per a cavalcada de Reis Mags

  Marxa per a la Cavalcada dels Reis Mags d'Ontinyent.

 • Pasdoble

  Compost en memòria de Mònica Pedrola, clarinetista de la Banda de la Cala de L'Ametlla de Mar (Tarragona).

 • Marxa mora

  Dedicada al Capità 2001 de la Filà Marrocs de Banyeres de Mariola.

 • Marxa cristiana

  Composta amb motiu de la Capitania Cristiana 2019 de la Filà Templaris d'Albaida i dedicada al capità Edmundo Vidal i a la seua esquadra.

 • Marxa cristiana

  Composta amb motiu del 10é aniversari i Capitania 2018 de la Filà Creuats Riberencs d'Alzira.

 • Pas moro

  Dedicat als Abencerrajes de Mutxamel. El títol fa referència a l'any de fundació de la comparsa.

Páginas