Inici / Compositors / Ramon Garcia i Soler

Ramon Garcia i Soler

Naix a Atzeneta d’Albaida (València) el 1971. Es gradua en guitarra al CSM d’Alacant amb José Tomás, assistint a cursos amb D. Russell, L. Brouwer i J. L. González, entre d’altres. Més tard també es gradua en composició sota les directrius de Joan E. Canet, al mateix temps que assisteix a diferents seminaris de direcció de banda, educació musical i música per al cinema.

Com a compositor ha escrit més de 90 obres, abordant diferents gèneres i estils, realitzant gravacions i BSO per a diferents mitjans audiovisuals. Les seues obres han estat interpretades per formacions i solistes de renom d’Espanya, França, Cuba, Argentina, EUA, Holanda, Bèlgica o el Japó. Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Font de Anta de Sevilla, Euterpe i Hermes de la FSMCV, nominació als Hollywood Music in Media Awards i la Medalla d’Or en els Global Music Awards, tots dos pel Concert per a marimba i orquestra.

Ha estat director titular de l’UM d’Albaida L’Aranya, SM La Pau de Beneixama, Orquestra Simfònica Atrivm, AM de la Vila Joiosa, AM de Cocentaina i AMSC d’Ador, amb les quals ha obtingut diversos premis en certàmens, a més ha estat director convidat en nombroses bandes del país, rebent reconeixements com a compositor en diferents ciutats. Forma part d’associacions professionals com SGAE, AIE, MUSIMAGEN, ACMMIC o COSICOVA i va ser professor associat del CS de les Illes Balears.

Actualment és docent a la xarxa de conservatoris de la GV i en el Curs de Direcció de Banda de JM de la Vall d’Albaida. Activitats que compagina amb la direcció de la SEM Sta. Cecília de l’Olleria y la SM d’Alzira.

 • Marxa mora

  Dedicada al fester Javier Sellés Pérez, qui va ostentar el càrrec de Capità de la Comparsa Moros Musulmanes d'Elda en l'any 2001, per exprés desig del seu cosí Antonio Roda Pérez, també Capità al...

 • Marxa mora

  Obra composta per encàrrec de l'Ajuntament d'Elda per a ser la peça obligada en el XVIII Certamen de Bandes d'esta localitat.

 • Marxa mora

  Dedicada a Almudena Reig Monzó, Capitana Mora per la filà Berberiscos d'Albaida en l'any 2007.

 • Marxa mora

  Dedicada al músic i fester d'Elda Antonio Roda Pérez, Capità de la Comparsa Moros Musulmanes d'Elda en l'any 2009, per exprés desig del seu tio Manolo Oliver Sellés.

 • Pasdoble

  Dedicat al Capità Cristià 2005 d'Alcoi Amado Chinchilla Martínez, de la Filà Tomasines.

 • Pas moro

  Dedicat als Abencerrajes de Mutxamel. El títol fa referència a l'any de fundació de la comparsa.

 • Pasdoble

  Escrit en commemoració del 75é Aniversari de l'Ateneu Musical de Rafelguaraf (1932 - 2007).

 • Fanfàrria

  Fanfàrria per a metalls i percussió.

Páginas