Inici / Compositors de música festera / Rafael Agulló Albors

Rafael Agulló Albors

Nascut a Cocentaina (Alacant), Rafael Agulló Albors inicia els seus estudis musicals amb el saxofon a l'Escola de Música de la Unió Musical Contestana, per a continuar-los en els Conservatoris d'Alcoi, Ontinyent i Alacant, on finalitza l'any 2000 amb les màximes qualificacions.

Amplia els seus estudis de saxofon amb mestres de renom internacional com Israel Mira, Javier de la Vega, Carlos Revert, Pedro Iturralde, Juan Carlos Sempere, Daniel Kientzy, Claude Delanghe, Eric Devalon, Antonio Moltó i Francisco Blanco.

L'any 2000 comença a estudiar direcció de banda a l'Escola Comarcal de La Vall d’Albaida, amb els professors José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia i Soler i José Vicente Asensi Seva. En 2003 continua aquests estudis en el «European Institut of Music», on finalitza els estudis superiors de direcció l'any 2006 de la mà de Jan Cober, Felix Harswith i Carlo Pirola. A més, assisteix a cursos de perfeccionament de direcció amb Henry Adams, Franco Cesarini, Eugene Corporon, Jan Van Der Roost, Johan de Meij, Jacob Slagter, Gert Burtenhuis, Alex Schiillings i Douglas Bostock.

Ha treballat com a professor de saxofon en diferents Escoles de la Comunitat Valenciana i ha sigut director titular de l'Agrupació Musical d’Ontinyent (València), la Unió Musical de Busot (Alacant) i la Banda Juvenil de la Unió Musical de Muro (Alacant). A més, ha sigut convidat en diferents formacions a Espanya: Unió Musical d’Ondara, Unió Musical de Muro, Banda de Música de Pontevedra, Banda Municipal de Victoria, Grupo Instrumental «Simfonies» i Banda Municipal de Ourense, Conservatori Superior de Navarra, Escola d'Alts Estudis Musicals de Galícia, Conservatori Superior del Principat d'Astúries, Banda Municipal de A Coruña, així com en altres països (Banda Simfònica Portuguesa, Banda Simfònica de la Covilha, Banda de Música de Amarante, Banda de Famaliçao, Orquestra de Sopros del CNL, Orquestra de la EMPV (Portugal), Radiofunk Blasorchestre Leipzig (Alemanya), Musique Municipale Chenové (França) i Banda de la Marina Holandesa (Holanda).

En l'actualitat és director de la Banda i Escola Municipal de Música de Silleda (Pontevedra) i perfecciona estudis de direcció amb José Rafael Pascual Vilaplana i en els cursos de direcció de la Universitat Complutense de Madrid amb Cristóbal Soler.

Any naixement: 
1983
Localitat: 
Cocentaina