Inici / Compositors de música festera / Pedro Joaquín Francés Sanjuán

Pedro Joaquín Francés Sanjuán

Naix a Beneixama (Alacant) al 1951, on inicia els seus estudis musicals amb la percussió en la Banda de Música "La Paz" amb el director Olegario Pastor Alcaraz.

Al 1972 és nombrat subdirector de dita entitat, fent-se càrrec de l'escola de música per al 1978 prendre la direcció d'ella fins el 1991. Durant aquestos anys forma a un bon nombre de músics, organitza i cataloga l'enorme arxiu musical, gestiona la creació d'un aula desplaçada del Conservatori de Villena i funda i dirigeix la Banda Juvenil.

Al 1993 pasa a dirigir la Societat Musical "Ruperto Chapí" de Villena, càrrec que mantindrà fins l'any 1997. Així mateix també ha dirigit, com a director convidat a les bandes: Municipal de Villena, Nova de Banyeres, Amigos de la Música de Jumilla, Unió Musical de Benidorm, Caravaca de la Cruz, Ciudad de Asís de Alicante, Unión Musical Biarense, Unió Musical de Muro, Ateneu Musical de la Vila Joiosa y l'Illa de Benidorm.

Ha realizat estudis de percussió i piano en els Conservatoris de Villena y Alacant. Estudia armonia amb el compositor villenense Luis Hernández Navarro. Asisteix a cursos de direcció impartits per Bernardo Adam Ferrero i Pedro Pirfano i també a un de tècnica coral amb Mª Ángeles López Ártiga, encara que la seua formació, en gran mesura, es autodidacta. També ha efectuat diversos treballs d'investigació històrica i una ampla recopilació de càntics i temes populars sobre músics de la seua ciutat natal. Igualment ha format part, en diverses ocasions, como a jurat en diferents concursos.

En el camp de la música per a Moros i Cristians te compostes algo més de cincuanta obres, de les que s' han efectuat un gran nobmre de gravacions discogràfiques, sent un dels compositors més galardonats en aquest gènere, haguent obtingut als diferents concursos d'Alcoi, Ontinyent, Bocairent, Callosa i altres, 9 primers premis, 5 segons i 3 accèsits.

 • Marxa mora

  Adaptació de la banda sonora de la pel·lícula "Caravans", del compositor Mike Batt.

 • Pasdoble-marxa

  Pasdoble-marxa commemoratiu del 175 aniversari de la independència municipal del Camp de Mirra.

 • Pas masero

  Pas masero sobre temes de les danses populars de Beneixama. El títol és el nom amb el qual els habitants del poble identifiquen al carrer Cardenal Payá.

 • Marxa cristiana

  El seu títol fa referència a la família Oblitis, senyors de Beneixama durant els segles XIV i XV.

 • Marxa cristiana

  Encàrrec de la Comparsa Caballeros Halcones d'Elx i dedicada a José Martínez Pastor, el seu fundador.

 • Portada de "Cristianos de San Blas" Marxa cristiana

  Dedicada al barri alacantí de San Blas i a les seues més que reconegudes festes de Moros i Cristians.

 • Marxa cristiana

  Primer premi del XXXIV Festival de Música Festera d'Alcoi, premi "Amando Blanquer Ponsoda".

 • Marxa cristiana

  Primer premi i accèsit del públic al 2n Concurs Nacional de Composició de Música Festera de Callosa d'en Sarrià, l'any 1996.

 • Marxa cristiana
  Cid

  Primer premi al 1r concurs de música festera "Villa de Benidorm", celebrat al 1995.

 • Marxa cristiana

  Primer premi del VI concurs de música festera "Vila de Bocairent" convocat per la Unió Musical i la Majordomia de Sant Blai.

Páginas