Inici / Compositors / Pedro Joaquín Francés Sanjuán

Pedro Joaquín Francés Sanjuán

Naix a Beneixama (Alacant) al 1951, on inicia els seus estudis musicals amb la percussió en la Banda de Música "La Paz" amb el director Olegario Pastor Alcaraz.

Al 1972 és nombrat subdirector de dita entitat, fent-se càrrec de l'escola de música per al 1978 prendre la direcció d'ella fins el 1991. Durant aquestos anys forma a un bon nombre de músics, organitza i cataloga l'enorme arxiu musical, gestiona la creació d'un aula desplaçada del Conservatori de Villena i funda i dirigeix la Banda Juvenil.

Al 1993 pasa a dirigir la Societat Musical "Ruperto Chapí" de Villena, càrrec que mantindrà fins l'any 1997. Així mateix també ha dirigit, com a director convidat a les bandes: Municipal de Villena, Nova de Banyeres, Amigos de la Música de Jumilla, Unió Musical de Benidorm, Caravaca de la Cruz, Ciudad de Asís de Alicante, Unión Musical Biarense, Unió Musical de Muro, Ateneu Musical de la Vila Joiosa y l'Illa de Benidorm.

Ha realizat estudis de percussió i piano en els Conservatoris de Villena y Alacant. Estudia armonia amb el compositor villenense Luis Hernández Navarro. Asisteix a cursos de direcció impartits per Bernardo Adam Ferrero i Pedro Pirfano i també a un de tècnica coral amb Mª Ángeles López Ártiga, encara que la seua formació, en gran mesura, es autodidacta. També ha efectuat diversos treballs d'investigació històrica i una ampla recopilació de càntics i temes populars sobre músics de la seua ciutat natal. Igualment ha format part, en diverses ocasions, como a jurat en diferents concursos.

En el camp de la música per a Moros i Cristians te compostes algo més de cincuanta obres, de les que s' han efectuat un gran nobmre de gravacions discogràfiques, sent un dels compositors més galardonats en aquest gènere, haguent obtingut als diferents concursos d'Alcoi, Ontinyent, Bocairent, Callosa i altres, 9 primers premis, 5 segons i 3 accèsits.

 • Marxa mora

  Dedicada a Reme Parra, dona de l'autor.

 • Marxa mora

  Música per a una col·lecció d'olis i aquarel·les sobre temes àrabs. Dedicada a José Mª Albero Pérez, reconegut pintor de gran amistat amb l'autor.

 • Pasdoble

  Dedicada a Mariano Parra Sanjuán i Juana Molina Pérez, pares polítics de l'autor.

 • Pasdoble

  Dedicat a Juan Bordera Llorens de la Filà Ligeros d'Alcoi, Alferes l'any 1978 i Capità a l'any següent. Es tracta de la primera composició de l'autor.

 • Marxa mora

  Primer Premi del XVII Festival de Música Festera convocat per l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi. Dedicada a la Filà Ligeros.

 • Pasdoble

  És una referència als arcabussos de "Cop", arma d'avantcàrrega amb un pes superior a 7 kg i que en cada tir consumeix quasi 100 grs. de pólvora.

 • Pasdoble

  Segon premi, en la modalitat de pasdobles lleugers, del concurs convocat per la UNDEF i l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi amb motiu del Primer Centenari de de la música festera en 1981.

 • Pasdoble

  El nom fa referència a una dita popular del poble de l'autor: "Beneixama, molt d'orgull per quatre botes de ví que cull".

Páginas