Inici / Compositors de música festera / Pablo Sánchez Torrella

Pablo Sánchez Torrella

Naix a Paterna en 1940. Inicia els seus estudis musicals a la banda de Paterna amb el mestre Antonio Cabeza, i els continua al Conservatori Superior de Música de València, obtenint les màximes qualificacions en trompeta, harmonia, contrapunt, fuga, piano, composició i direcció d'orquestra. Estudia amb els mestres Cervera, Blanquer, Lapiedra, Férriz i García Asensio. També amb els mestres Wangenheim i Celibidache. Com a becari assisteix a diversos cursos interncionals a Alemanya i Santo Domingo.

D'entre les bandes de música que ha dirigit es troba la Banda de Granaders de la Reina d'Anglaterra, la banda de la Universitat de Yale (EUA), la Municipal de Barcelona, la Municipal de València, la Unió Musical de Llíria, Riba-roja de Túria, Castelló de la Ribera i el Centre Artístic Musical de Montcada.

Amb la Unió Musical de Llíria ha participat en el Certamen Internacional de València, aconseguint vuit primers premis consecutius amb obres transcrites per ell, com "La consagració de la primavera" o "el Mandarín maravilloso". Ha dirigit concerts per tota Espanya així com als Països Baixos, a Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Anglaterra, Bèlgica, Mèxic, Estats Units, República Dominicana, Brasil, etc.

Des del 1959 és membre de la Banda Municipal de València com a professor i director en funcions. Ocupa la titularitat de la Banda Simfònica Municipal de Madrid, de 1986 fins el 1992, quan torna a València per tal de ser el director titular de la Banda Municipal, càrrec que deixa al 2010.

 • Pasdoble faller

  Dedicat a Rita Barberá, alcaldesa de València, a petició de la Falla Convento Jerusalén-Matemático Marzal.

 • Pasdoble
 • Pasdoble

  Al gran artista y valenciano de pro, en prueba de amistad y afecto

 • Pasdoble faller

  Dedicat a Laura Segura Hervás, Fallera Major de València 1994.

 • Pasdoble
 • Marxa mora

  Dedicada a la Comparsa Alhama de Paterna, a la qual pertany l'autor.

 • Marxa mora
 • Pasdoble

  Dedicat a la filà cristiana Els Cebers d'Altea.