Inici / Compositors de música festera / Pablo Anglés Galindo

Pablo Anglés Galindo

Naix a Benicarló. Inicia els seus estudis musicals en la A. M. Ciutat de Benicarló amb el mestre José Antonio Valls. Els continua i finalitza en els Conservatoris Superiors de València i Saragossa, centres on obté les següents titulacions i reconeixements: Professor de Piano, Clarinet, Solfeig, Repentització i Transposició, Direcció de Cors, Direcció d'Orquestra, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació, amb Menció d'Honor en Contrapunt i Fuga i Premi extraordinari fi de carrera en Composició i Instrumentació.

Als 18 anys es fa càrrec de la direcció de l’A. M. Ciutat de Benicarló. Obté nombrosos premis en els diferents certàmens en els quals participa com a director: Certamen Provincial de Bandes de Castelló, Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana, Certamen Internacional Ciutat de València, World Music Contest de Kerkrade (Holanda), Certamen Internacional de Bandes Juvenils de Sinnai (Sardenya), on aconsegueix el guardó al millor director del certamen en les seues dues participacions, Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, CIM Vila d'Altea...

Ha sigut director de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant l'any 2004.

Forma part regularment de diferents jurats de qualificació en prestigiosos certàmens de composició i interpretació.

És professor per oposició d'Ensenyament Secundari des de 1992 i catedràtic d’aquest cos des de 2016. Imparteix de forma regular cursos d’especialització molt diversa per a diferents entitats.

És membre com a compositor de la Societat General d’Autors d’Espanya, de l’Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians i de l’Associació de Compositors Valencians COSICOVA. Ha estrenat més de 50 obres per a agrupacions molt diverses, obtenint nombrosos guardons en diferents concursos: V Concurs de Composició per a Banda Rafael Rodríguez Albert de la Diputació d'Alacant, II Concurs de Composició de Música Festera d'Altea, VIII Concurs de Callosa en Sàrria, II Concurs Vila de Petrer, I Concurs d’Alaquàs, VI Concurs Internacional de Composició de Montserrat per a Música de Cambra, VI Concurs de Composició d'Altea, VI Concurs de Composició per a Banda Simfònica “Ciutat de Torrevieja”, 27 Concurs Internacional de Composició original per a Banda a Corciano (Itàlia)...

Actualment compagina la seua tasca de compositor amb la de Cap de Departament de l'àrea de Música del I.E.S. Leopoldo Querol de Vinaròs, professor de la Universitat Internacional de València com a director del Treball Final de Màster i director de l'Escola i Banda de Música de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló.

Any naixement: 
1967
Localitat: 
Benicarló
Páginas