Inici / Compositors de música festera / Miquel Morales Climent

Miquel Morales Climent

Naix a Barcelona el 1982, encara que de molt petit es trasllada a Sella. Amb 7 anys entra contacte amb la Unió Musical l’Aurora, i dos anys després comença a tocar el clarinet a la banda. Estudia amb Miquel Àngel Mas a l’escola de música de l’Aurora i cursa el Grau Elemental per lliure al conservatori Oscar Esplà d’Alacant. Amb 13 anys es matricula al conservatori Pérez Barceló de Benidorm, on obté el títol de Grau Mitjà en l’especialitat de clarinet amb professors com Pedro Salinas o Jose Miguel Moyá. En aquest mateix conservatori cursa el Grau Elemental de violí.

Amb només 19 anys -resulta ser l’alumne més jove- participa en cursos de direcció de banda i orquestra “Vila de Mutxamel”, impartits pels mestres Juan Antonio Espinosa i Francisco Cabrelles.

Amb 20 anys es trasllada a Barcelona per estudiar música moderna al Taller de Músics, amb mestres de la talla de Vicenç Martín i Joan Chamorro. Amb aquest últim cursa tot el programa d’estudis. En aquest període Miquel comença a incorporar-se professionalment al món de la música treballant per a la companyia Alexia  en l’espectacle “Pequeña historia del Jazz” , representat a escoles de tota Espanya i exercint de professor de llenguatge musical i clarinet a l’escola de música ” Virginia Blanch” de Barcelona.

En tornar a Sella, el 2006, dirigeix la banda juvenil i exerceix de professor de llenguatge musical i vent-fusta a l’escola de la Unió Musical l’Aurora on l’any 2011 entra com a director titular de la banda fins a l’actualitat i amb la que ha actuat a llocs com el ADDA o el “Palau de les Arts Reina Sofia” i amb la que obté un 2on premi al ” Certamen Provincial ” de 4ta categoria celebrat a Calp el passat 26 de Febrer de 2017.

L’any 2013 es matricula en el curs de composició per a bandes simfòniques i música de cinema de Càlig impartit pel mestre Óscar Navarro on comença a compondre per a grans formacions.

Al juliol de 2016 i 2017 va estar becat per a la realització d’un màster en composició i direcció al Berklee College of Music de València, coordinat pels mestres Gregory Fritze i Rafa Sanz-Espert.

El passat 9 d’octubre( 2016) presenta el CD monogràfic de la seva obra “De poble; música i mestre” a l’Auditori de la Vila Joiosa, gravat per la Unió Musical l’Aurora de Sella al maig del mateix any per l’equip mòbil de “Bandística”. A mes la seva obra ” Alejandro Magno” ha estat enregistrada per la ” Banda Marcial de Gueifaes” ( Portugal) el passat 2017.

Actualment perfecciona la seva faceta de compositor amb Saül Gómez i Oscar Navarro i en el poc temps que fa que compon per a grans formacions, la seva música ha estat interpretada per més de 30 societats musicals, entre les quals destaquen la Banda Municipal d’Alacant, les 2 bandes de Agost juntes( Verge de la Pau/ Unió Musical) , i la Unió Filharmònica d’Amposta al ” mano a mano” de 2015″ .

 • Marxa mora

  Dedicada a la Comparsa Xodios de Mutxamel, en commemoració del seu 125é aniversari i com a agraïment de la seua ajuda a la Unió Musical L'Auora de Sella en temps de pandèmia.

 • Marxa mora

  "Marxa de mercenaris" dedicada als guardians d'Al-Laqant, Esquadra Especial de la Capitania 2020-2022 de la Filà Abbasidas de San Blas.

 • Pasdoble
 • Marxa mora

  Dedicada a Raimundo Mira i en memòria de la seua dona Irene Martínez, per encàrrec del seu nét José Adrian Mira.

 • Pasdoble

  Dedicat a la Unió Musical l'Aurora de Sella pel seu 40 aniversari.

 • Pasdoble

  Dedicat a Josep Mas, iaio de l'autor, per la tasca realitzada al servei del poble de Sella. És un pasdoble de concert amb melodies i harmonies riques en tensions disponibles.

 • Marxa mora

  Marxa Mora dedicada a Angel Ucles Domenech, Capità de l’Artilleria del Islam 2016 de La Vila Joiosa, per encàrrec del seu germà Pablo Ucles.

 • Marxa cristiana

  Marxa dedicada a Juan Manuel Giner Climent, alferes cristià dels Caballeros Hospitalarios del barri de San Blas a l'any 2016.

 • Pasdoble

  Pasdoble per a ”grans clarinetistes ” en memòria de Joan Antoni García Picó (Fondeta), qui va ser clarinet principal de l’Aurora de Sella durant molts anys, i dedicat als seus fills Joan (...

 • Marxa cristiana

  Composada al 2016, aquesta ”Marxa de Mercenaris” és producte d’un encàrrec de la Filà Caballeros Hospitalarios de San Blas (Alacant) per a la seua esquadra especial de ”Turcopolos”.

Páginas