Inici / Compositors de música festera / Miguel Villar González

Miguel Villar González

Va nàixer a Sagunt el 10 d'abril de 1913 i des de molt xiquet es va sentir atret per la música. Als 7 anys va rebre els seus primers ensenyaments per part del professor Eduardo Bort i amb nou anys va ingressar com a clarinetista en l'agrupació musical “Sota y Aznar” de la seua localitat.

Va assistir al Conservatori de València per a perfeccionar els seus estudis i als 16 anys va començar a dirigir la banda on havia iniciat la seua carrera, sent considerat com el director de banda més jove del moment.

Va estudiar harmonia i composició amb els mestres Pedro Sosa, Miguel Asensi i Joaquín Turina. Al 1936 va obtindre la plaça de músic militar del bàndol republicà, on va aconseguir el grau de Capità, la qual cosa li va portar a ser empresonat després de la Guerra Civil durant un any. Després d'aconseguir la llibertat, va dirigir les bandes de Llaurí, Navajas, Carcaixent, Tavernes de la Valldigna i Xeraco.

En 1966 va ser nomenat director de la Unión Musical y Artística de Sax i va aconseguir convertir aquesta agrupació en una de les més notables de la província. Després de la banda saixenca, encara va dirigir les bandes de Rótova i Xeresa.

En el camp de la composició, va ser autor de més de 400 obres musicals.

Va faltar l'any 1996 a la localitat de Gandia.

 

Any naixement: 
1913
Any defunció: 
1996
Localitat: 
Sagunt / Sax / Gandia
Páginas