Inici / Compositors / Miguel Ángel Ibiza Zaragozá

Miguel Ángel Ibiza Zaragozá

Comença a estudiar música al si de l'Escola de Música de la “Unión Musical Xeraco” amb José Castelló. Posteriorment es trasllada als Conservatoris Superiors de Música “Oscar Esplà” d'Alacant i “Victoria Eugenia” de Granada on continua els estudis de Trombó i obté el Títol de Professor Superior de l’esmentada especialitat. També està en possessió del Diploma Elemental de Tuba i ha estudiat Harmonia i Contrapunt. A més, ha realitzat el Curs d'Aptitut Pedagògica a la Universitat d’Almeria.

Es perfecciona amb professors i solistes de la talla de Jesús Juan Oriola (Catedràtic del Conservatori Superior de Castelló), Antonio V. Mas Varó (Professor del Conservatori Superior “Oscar Esplà” d’Alacant), Enrique Ferrando (Solista de la Orquestra Nacional d’Espanya), Francisco R. Vega (Solista de la Real Orquestra Simfònica de Sevilla), Alberto Castelló (Professor del Conservatori de Gijón), Jacques Mauger (Professor del Conservatori de París i Solista Internacional), Javier Colomer (Professor de l’Escola Comarcal de Música del Comtat), i els germans Robert i Nick Child (Solistes Internacionals de Bombardí).

Recentment s’ha acostat al camp de les noves tecnologies realitzant cursets com “Nuevas Tecnologias Educativas aplicadas al Aula”, “Música assistida per ordinador” amb Josep Cortés (Escola de Pedagogia Musical Ireneu Segarra), Curs d’Edició de Partitures (Programa Encore) amb Jorge Suanes (Professor de l’Acadèmia Aula de Música Divisi), “Cakewalk” (I Curs d’Informática Musical) amb Pedro J. Andani (Compositor i arranjador), “Encore” i “Finale 2001” de Aula Actual i va impartir el I Curs d’Informàtica Musical a l’Escola de Música de Pedreguer amb el programa Encore. També ha realitzat el curs de “Gestió d’Escoles de Música” amb Pere Bayona (Escola de Pedagogia Musical Ireneu Segarra). Com a professor ha impartit classes de Metall Greu, Llenguatge Musical, Harmonia i Cor a les Escoles de Música de Xeraco, Xaló, Gata de Gorgos i Pedreguer. També ha sigut Cap d’Estudis a l’Escola de Música de Xeraco i Director de l’Escola Municipal de Música de Pedreguer.

Va formar part del Quartet de Trombons “Equales”. Durant cinc anys va ser Director-fundador de la Coral Polifònica de Xeraco. A Pedreguer ha dirigit en algunes ocasions al Cor de l’Escola de Música i al Cor Sant Bonaventura.

Com a compositor és autor d’una cinquantena de peces, sobretot de Música Festera per a Banda guanyant el XX Concurs de Música Festera d’Ontinyent amb la marxa mora “Zeina”. També ha quedat finalista al II Concurs Nacional de Marxes Processionals “Ciudad de Orihuela”, al IX Concurs Nacional de Música Festera de Callosa d’En Sarrià i al I Concurs de Música Festera de l’Olleria. L’any 2003 va estrenar el quartet de Trombons “3x4”, “Obertura per a un Aniversari” (per al Xé Aniversari de la banda de l’Escola de Música) i “Ja estem a Nadal!!!” (Fantasia nadalenca per a banda).Actualment és professor de Trombó i Metall a les Escoles Municipals de Música de Pedreguer, Gata de Gorgos i Benissa. També és membre, per oposició, del Cos de Músiques Militars, en excedència.

 • Pasdoble

  Dedicat a Eulogio Mestre Martínez, membre de la Unió Musical Els Poblets des de la seua fundació.

 • Portada de la marxa cristiana "Als de Dalt" Marxa cristiana

  Dedicada a Toni Serer, Capità Cristià 2019 dels Almogàvers de Moraira, així com a la seua filà.

 • Pasdoble

  Finalista al Concurs de Composició amb motiu del 150 Aniversari dels Moros i Cristians de Bocairent, l'any 2009.

 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble
Páginas