Inici / Compositors de música festera / Manuel Carrascosa García

Manuel Carrascosa García

Va nàixer a Bunyol (València) el 17 de novembre de 1911. Als 6 anys va començar els seus estudis de solfeig i violí amb el mestre Emilio Ruiz del Riu. Posteriorment va estudiar requint amb Vicente Martinez, professor de clarinet de la Banda de Música La Primitiva "La Constancia"de Bunyol, predecessora de l'actual Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical "La Armónica" de Bunyol. Va estudiar Harmonia, Instrumentació i Composició en el Conservatori de Musica de València.

A l'edat de 19 anys es va convertir en director de la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical "La Armónica" de Bunyol  amb qui guanya al 1935 el 1r Premi del Certamen de València.

Des de 1936 va ser director de la Capilla Militar de la Brigada 46. En 1939 es va convertir en director de la Banda Municipal de Villena, càrrec que va ocupar durant més de 40 anys obtenent nombrosos premis a concursos i certamens com Albacete i Alacant, entre altres.

Com a compositor va escriure més de 60 peces de música festera, com per exemple el pasdoble "Algo muy diferente", amb el que al 1987 obtingué el Primer Premi al II Concurs Nacional de Composició de Pasdobles "Fogueres de Sant Joan" d'Alacant.

Any naixement: 
1911
Any defunció: 
1999
Localitat: 
Bunyol / Villena
Páginas