Inici / Compositors de música festera / Luis Belda Cerdá

Luis Belda Cerdá

Educació

Luis Belda Cerdá naix a Ontinyent (València) en 1992. Comença els seus estudis musicals a l'escola de música "José María Ferrero Pastor" d' Ontinyent on s'inicia amb l'especialitat del trombó.

Continua els seus estudis en el Conservatori Professional de Música "Josep Melcior Gomis" d'Ontinyent, on fa doble especialitat, trombó i cant, contratenor.

Posteriorment estudia a l'escola comarcal de la Vall de Albaida, direcció de banda amb José Rafael Pascual Vilaplana, analisi amb José Miguel Fayos Jordán i Tomas Gilabert i instrumentació amb Ramón García i Soler. Aquesta formació, la complementa assistint a diverses masterclass, cursos i conferències tant de trombó, cant o com de direcció i composició amb professors com: Edmundo Vidal, trombó solista de la Orquestra Simfònica de RTVE, Ricardo Mollá, trombó solista, i Pablo Soler, professor de trombó de l´escola de música AD Libitum d´Ontinyent, amb les cantants Ana Luisa Chova i Ofelia Sala amb Enrrique García Asensio i José Rafael Pascual Vilaplana, direcció i Ramón García i Soler, instrumentació i composició.

Activitat com a trombonista

Va ser membre de la Orquestra Sinfònica de la Ribera i de la Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, d´aquesta última en les colonies musicals d´estiu AD Libitum.

Activitat com a cantant

Personatge principal de dues operes: Il Campanelo i Dido Eneas realitzades pels alumnes i mestres del Conservatori Professional de Música "Josep Melcior Gomis" d'Ontinyent.

Activitat com a compositor

El passat mes de Desembre de 2023 estrena al poble de Xixona al concert de Santa Cecilia la seua última obra el Pasdoble Unió Musical Xixona en motiu del X aniversari de la banda ja que els unix una gran amistat. El seu catàleg consta obres per a dolçaina i percussió, per a banda simfònica o per a instruments solista i piano acompanyant. Algunes d’elles es poden trobar enregistrades a diversos Cd’s com la Marxa Cristiana Gran Astur a el cd “El Guardià”, interpretat per el Cercle Musical Primitiva d´Albaida el Gamell en aquell temps dirigida per Saül Gómez Soler o la Marxa de Processó Al Caure el Sol a el cd de “La Terra al Fruit”, interpretat per el Grup Musical Albaida. Activitat musical Actualment, és trombonista de la Unió Artística Musical Ontinyent.

Any naixement: 
1992
Localitat: 
Ontinyent
Páginas