Inici / Compositors de música festera / Luis Belda Cerdá

Luis Belda Cerdá

Luis Belda Cerdá (contratenor), naix en Ontinyent el 1992. Als 8 anys inicia els seus estudis musicals de grau elmental a l’escola de música “José Maria Ferrero Pastor” d’Ontinyent. tenint com a professors a José Ureña Eiras, Enrrique Soler Navarro, Mila Rosa Gandia, Francisco Nájera Perona i Vicent Ibars.

En 2003 realitza la seua primera audició com alumne de l’escola de música.

En 2004 passa a formar part de la Banda Juvenil d’aquesta sociedat baix la batuta de Joan Jesús Barberà i Fontana.

Més tart en 2009 passa a formar part de la Banda de Música la “Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent” baix la batuta del mestre José Francisco Mira Marín.

En septembre de 2015 per ampliar els seus estudis entra superàn la prova recomanada al conservatori professional de música d’Ontinyent “Melcior Gomis”, tenint com a professors a, Vicent Simó (mestre de banda del conservatori), MªJosé (professora de llenguatge musical), Jesús Gascó (professor de trombó), Ruth Revert (professora de cant) i Joanjo Albinyana (pianista acompanyant).

En 2016 entra a formar part del cor “NOU ORFEO” d’Ontinyent i dos anys mes tart en 2018 es membre de la nova companyia de cant d’Ontinyent Ars Liric.

Per ultim en Juliol de 2018 forma part de l’Orquestra Caixa Ontinyent interpretan la symphonia Nr.1 de Gustav Mahler baix la batuta del mestre Miguel Romea, i en este mateix any també entra a formar part de l’Orquestra Simfónica de la Ribera baix la dirección de Vicent Ferragut.

Cursos

Ha realitzat varios cursos de técnica i perfeccionament del trombó amb professors d’etiqueta mundial com Edmundo Vidal, Ricardo Mollá i Pablo Soler entre altres. També de cant amb la professora Ana Luisa Chova, Simó Campos i Vicent Plà.

Direcció

En 2015 realitza el curs de direcció “CIUTAT D’ONTINYENT 2015” impartit per el mestro D. Enrique García Asensio.

Composició

En el camp de la composició, ha escrit diferents obres, tant pera banda com per a grups instrumentals i també per a la festa de moros i cristans.

 • Pasdoble contrabandista

  Dedicat a Sabina Alcaraz González i Juan Jesús Gilar Verdú, Capitans Cristians 2019 del Contrabando de Xixona.

 • Pasdoble

  Dedicat a l'Esquadra Sant Blai de la Comparsa Llauradors d'Ontinyent, d'on l'autor és membre.

 • Pasdoble

  Dedicat a l'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a Joanvi Martínez i Silvestre, 1r Tro 2013 per la Comparsa Asturs d'Ontinyent.

 • Marxa mora

  Dedicada a Rafael Soler Tormo, amic de l'autor i membre de la Filà Benhulem d'Agullent.

 • Marxa mora

  Dedicada per l'autor a son pare, José Luis Belda Rovira.

 • Marxa mora

  Marxa mora per a dolçaina i percussió. Dedicada a Juan José Barber Mataix, Capità Moro 2012 per la Comparsa Moros Marinos d'Ontinyent.