Inici / Compositors de música festera / Leo Pérez Valls

Leo Pérez Valls

Naix a L’Alcúdia (València) l’any 1977. Comença els seus estudis musicals a l’escola de música de la seua localitat i més tard passa a cursar el grau elemental de trompeta al Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent. Posteriorment, es trasllada al Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València on acaba el grau mitjà i obté amb el mestre Leopoldo Vidal el Títol Superior de Trompeta.

Durant aquesta etapa realitza diferents cursos de perfeccionament amb professors com Pierre Thibaud o José Ortí; així com cursos amb concertistes de renom com Luís González i Hakan Handerberger entre altres. També forma part de formacions instrumentals de cambra i col·labora amb diferents agrupacions musicals  (Bandes simfòniques, orquestra, bigbands,...)

 Al acabar els seus estudis superiors comença la seua etapa docent com a professor en el Centre Professional de Música de L’Alcúdia i a l’Escola de Música Societat Artística Musical d’Alginet on imparteix classes de trompeta, cor i llenguatge musical fins l’any  2005.

Aquest mateix any  obté plaça per oposició al Cos de Professors de Secundària amb l’especialitat de Música i es trasllada a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona). A partir d’aquest període amplia la seua formació iniciant-se al món de la música moderna, organitza les Trobades de Conjunts Instrumentals ESO de les Terres de l’Ebre, imparteix classes de llenguatge musical a Jesús (Tarragona) i comença formant-se en direcció de banda.

L’any 2012 es fa càrrec de la direcció de la Banda de Música i de l’escola  “Verge dels Prats” de l’Aldea (Tarragona) fins l’any 2018.

Ha realitzat cursos de direcció de banda i tècniques d’assaig amb Evan Felman, Miguel Etchegoncelay (Professor de Direcció  del Conservatori d’Estrasburg), Toni Scholl i ha participat al Symphonic Bands Workshop del Berklee College of Music Valencia.

Des de l’any 2016 segueix formant-se en direcció de banda amb el mestre Rafa Sanz Espert.

Actualment dirigeix l’Associació Musical “Santa Cecília” d’Alcalà de Xivert.

Font: https://www.bandaalcaladexivert.com/

Any naixement: 
1977
Localitat: 
L'Alcúdia (València)