Inici / Compositors de música festera / Josep Ros García

Josep Ros García

Naix al 1983 a Sumacàrcer (València).

Inicia els estudis musicals a l’Escola de Música “Josep Rosell” del seu poble natal. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional “Mestre Vert” de Carcaixent, on estudia percussió. Completa la seua formació al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València en l’especialitat de pedagogia i al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló, en l’especialitat de composició. Amplia els seus estudis de direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert, Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Jesús Fernández Vizcaíno, Ferrer Ferran, Claudia Montero i Bert Appermont.

És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre altres, el primer premi als concursos de composició “Vila de Benidorm” i “Francesc Cerdà” de l’Olleria, una menció d’honor al concurs de composició “Poble de Muro”, tercer premi al concurs de composició de Meaño, Pontevedra, on obté la menció especial dels músics al mateix esdeveniment, i també ha sigut finalista als concursos de composició “Manuel Carrascosa” de Villena i d’El Verger. Ha sigut membre del jurat al concurs de composició de Benidorm i al Certament Internacional de bandes “Poble de Benimaclet”. Algunes de les seues obres estan publicades a les editorials “Tot per l’Aire” i “Omnes Bands”. És compositor membre de l’SGAE (Societat General d’Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seues obres s’han estrenat a diversos auditoris de la geografia espanyola, entre altres, al Palau de la Música de València.

És director de la banda de la Unió Musical “Santa Cecília” de Canals i de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi al 129 Certamen Internacional “Ciutat de València”, com a director de la Unió Musical “El Xúquer” de Sumacàrcer. També ha dirigit la banda de l’Agrupació Musical “Enovense” de l’Ènova.

Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió Amores, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i a la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut professor de percussió a l’Escola de Música “Josep Rosell” de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l’Escola de Música del barri de Malilla (València). En l’actualitat és professor de percussió i cap d’estudis al Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).

 • Ballet

  Finalista al 1r Concurs de Música Festera del Verger, en la modalitat de ballet o fanfàrria per a dolçaines i percussió.

 • Pasdoble
 • Pasdoble

  Finalista al XXVII Concurso de Composición de Pasodobles "Villa de Pozo Estrecho" de Cartagena.

 • Pasdoble
 • Marxa cristiana
 • Marxa mora
 • Marxa mora

  A la memòria d'un integrant de la filà Bohamirs de Sumacàrcer.

 • Pasdoble

  Tercer Premi i Menció Especial dels músics al concurs de composició de Meaño, Pontevedra.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a la filà dels Pirates de Sumacàrcer.

 • Marxa cristiana

  Obra finalista del III concurs de composició "Manuel Carrascosa" de Villena.

Páginas