Inici / Compositors de música festera / Josep Ros García

Josep Ros García

Naix al 1983 a Sumacàrcer (València).

És Titulat Superior en Composició pel Conservatori Superior «Salvador Seguí» de Castelló. A més, estudia Percussió, Pedagogia i Direcció al Conservatori Professional «Mestre Vert» de Carcaixent, Conservatori Superior «Joaquín Rodrigo» de València i Escola Comarcal de la Vall d'Albaida.

És autor d'obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre ells, el Primer Premi als concursos de composició «Villa de Benidorm» i «Francesc Cerdà» de L'Olleria, Menció d'Honor al concurs de composició «Poble de Muro», Tercer Premi al concurs de Meaño (Pontevedra), a més de la menció especial dels músics al mateix esdeveniment, i ha sigut finalista als concursos de composició de Villena, El Verger, Almoradí, Finestrat i Cartagena. Ha sigut membre del jurat en diferents concursos de composició i certàmens de bandes i algunes de les seues obres han sigut obres obligades a diversos certàmens. És compositor membre de l'SGAE (Sociedad General de Autores y Editores), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i d'ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seues peces han sigut estrenades en diversos auditoris de la geografia espanyola, entre ells, al Palau de la Música de València, Palau de les Arts Reina Sofía i l'Auditori de Ribadumia, a Pontevedra.

És director, en l'actualitat, de la Banda Simfònica de la Unió Musical «Santa Cecília» de Canals i de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi al 129 Certamen Internacional «Ciutat de València», com a director de la Unió Musical «El Xúquer» de Sumacàrcer. També ha dirigit la Banda de l'Agrupació Musical «Enovense» de l'Ènova.

Com a intèrpret, ha col·laborat amb el grup de percussió «Amores», Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Sinfònica Solidària de València, i en la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut professor de percussió a l'Escola de Música «Josep Rosell» de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l'Escola de Música del Barri de Malilla (València). En l'actualitat és professor de percussió i llenguatge musical i cap d'estudis al Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).

 • Pasdoble

  Encàrrec de la Junta Directiva de la Unió Musical Santa Cecília de Canals, en homenatge als 20 anys de presidència de José Manuel Gil.

 • Pasdoble

  En record de Joaquín i Magdalena, pares de Jordi Ballester. Estrenat el 8 de gener de 2023 per la Unió Musical Santa Cecília de Canals.

 • Marxa mora

  Primera menció especial al 5é Concurs de Composició de Mutxamel. Dedicada a l'esquadra dels Bohamirs majors de Sumacàrcer.

 • Pasdoble
 • Pasdoble faller

  Dedicat a la Fallera Major de Gandia 2022.

 • Pasdoble

  Dedicat al músic Pep Domínguez Martín, amic de l'autor. Obra finalista al Concurs de Composició de Pasdobles de Finestrat.

 • Pasdoble

  Encàrrec de Juan Domingo Sánchez Perales, amic de l'autor, en record de son pare. Estrenat el 25 de setembre de 2021 per la Unió Musical Santa Cecília de Canals.

 • Ballet

  Finalista al 1r Concurs de Música Festera del Verger, en la modalitat de ballet o fanfàrria per a dolçaines i percussió.

 • Pasdoble
 • Pasdoble

  Finalista al XXVII Concurso de Composición de Pasodobles "Villa de Pozo Estrecho" de Cartagena.

Páginas