Inici / Compositors de música festera / José Vicente Algado Climent

José Vicente Algado Climent

Naix en 1981 e inicia el seus estudis musicals al Centre Musical Puig Campana de Finestrat amb el seu pare i Ismal Bevià, continuant-los al Conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm i al Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant, on finalitza els estudis de professor de trompa.

A l’any 1996 fou becat pel centre d’ estudis Nord Americà per a realitzar un curs d’estiu al “International Musica Camp” en Minot (EEUU).

Al camp de la direcció inicia els seus estudis, l’any 1999, assistint a diferents cursos de direcció amb: José R. Pascual, Frank de Vuyk, Cristóbal Soler, Rafael Sanz Espert, Douglas Bostock. Estudia composició amb Joan Enric Canet al Conservatori Superior de Alacant i amb Nórman Milanes. Es Graduat Superior en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música de Murcia, on estudià amb César Álvarez i Jose Miguel Rodilla. Ha sigut becat en dues ocasions, per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per assistir als cursos de direcció de banda de la Bercklee College of Music amb Rafael Sanz Espert.

Com a director ha dirigit diferents formacions, com per exemple: Orquestra Simfònica de la Catedral de Madrid, Banda del Centre Musical Puig Campana de Finestrat, Banda de Lanjarón (Granada), Banda Municipal de “los Palacios y Villafranca” (Sevilla), Banda Simfònica d’Ojijares (Granada), Societa Musical Lira Relleuense (Alacant), Orquestra de la Universitat de Valencia, Banda Nacional de Concerts de Cuba, Rundfunk-Blasorchester Leipzig (Alemania), Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Murcia, Banda Municipal de Granada, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Banda Municipal de Castelló.

Ha sigut director titular de l’Agrupació Coral de Finestrat (1999-2005), de la Banda “La lira” de Monfort del Cid (2006-2007), la Banda de l’Ateneu Musical de Cocentaina (2007-2009), Banda del Centre Musical Puig Campana de Finestrat (2005-2012) i director en funcions de la Banda Municipal de Castelló (2018 i 2022).

Ha sigut guardonat com a intèrpret:

- El 1er premi al concurs de joves interpretes de Villena l’any 1996, col•laborant posteriorment a la gravació d’un CD.
- Premi al millor intèrpret al “International Music Camp” de Minot (USA) l’any 1996.

Ha sigut guardonat com a director amb 14 primers premis en diferents certàmens de bandes arreu de l’estat espanyol. Així com guardonat amb:

- La batuta del mestre “Guillermo Tomas”, atorgada per la Banda Nacional de Concerts i el Ministeri de Cultura de Cuba, l’any 2005.
- Menció especial al millor director del Certamen de bandes de la Comunitat Valenciana, novembre de 2018.

Ha format part com a membre del jurat del; Concurs de metalls de Namur (Bélgica), Certamen de bandes de Música de Moros i Cristians d’Agost, Certàmen de bandes de Música de Moros i Cristians d’Altea la Vella, del XLV, XLVI i L Certamen Provincial de bandes de la Diputació d’Alacant i de la 33 edició del Certamen de Música Moros i Cristians d’Elda.

Actualment és director titular de la Unió Musical de Polop de la Marina, de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa i de la Banda del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost

Any naixement: 
1981
Localitat: 
Finestrat