Inici / Compositors de música festera / José Sala Torregrosa

José Sala Torregrosa

Va nàixer a Mutxamel a finals de 1933. En l'escolania, a la que va pertànyer durant set anys, va nàixer la seua afició a la música. Va ingressar en la societat Musical "La Alianza" de Mutxamel a l' d'edat de nou anys. Als 16 anys ingressa per oposició en la Banda Municipal d'Alacant, als 18 ingressa en l'Exèrcit per oposició amb l'ocupació de Sergent músic. Als 22 anys adquirix el grau de Brigada músic per oposició, passant en 1985 a la situació d'excedència voluntària amb el grau de subtinent músic.

Ha estudiat en els conservatoris de Cartagena, València, Tarragona i Granada. En esta última ciutat i a causa del seu treball es va especialitzar en música espanyola i flamenc, fruit d'això fa una gira de concerts per diversos països, entre ells Japó, interpretant "Bodas de Sangre" amb música composta per ell mateix per a dos pianos.

Està en possessió dels títols superiors de piano i clarinet. Pertany a la Societat General d'Autors (SGAE) des de fa quasi cinquanta anys. Ha sigut professor de piano en el Conservatori Superior de Música de Granada, Catedràtic de Solfeig i Teoria de la Música en el Conservatori Superior d'Oscar Esplà d'Alacant, sent en l'actualitat i en el mateix centre Catedràtic numerari i emèrit de Repentització, Transposició Instrumental i acompanyament.

Localitat: 
Mutxamel