Inici / Compositors de música festera / José Maria Samper López

José Maria Samper López

Va nàixer el 12 d’agost de 1897 i estudià el batxillerat al col·legi Jesuïtes d’Oriola. Durant les vacances escolars s’entretenia a casa estudiant música, sobretot piano i instruments de pols i plectre. Quan va acabar els estudis va començar a tocar el saxofon a la banda de música, reorganitzada després d’una sèrie d’anys d’inactivitat.

 

En morir son pare, va deixar la banda, però continuà compaginant el treball de comptable amb les classes de música.

Pepito Samper, tal com el coneixem, va fer una tasca docent molt gran, per les seues classes van passar més dos mil xiquetes i xiquets. A més a més, va fundar la rondalla Amor al Arte.

Tan important com la comesa de professor de música va ser la de compositor. Va compondre Recuerdos típicos de JijonaDulce turrón de Jijona La Fama i el famós Les penyes de Roset, que s’inclou dins de Festa en Xixona, treball editat per l’Associació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, en commemoració del Primer Centenari de la Música Festera en 1981.

També reïxen les marxes mores De A a O i viceversa Una semana en Orán; una marxa regular Conformidad i les peces corals Cants a Xixona, per a banda i cant, i Meditando con Dios, per a piano i cant.

També va escriure la comèdia musical titulada En la ciudad X de Levante.

 

Va morir a Xixona el 14 de febrer de 1983 després d’una llarga vida dedicada a la música.

Font: Bernardo Garrigós Sirvent, Cronista de Xixona.

Any naixement: 
1897
Any defunció: 
1983
Localitat: 
Xixona