Inici / Compositors de música festera / José Mª Valls Satorres

José Mª Valls Satorres

Naix a Alcoi el 29 de novembre de 1945. Els seus primers estudis musicals els realitza en la Música Nova d'Alcoi, sent els seus mestres Daniel Llàcer, Enrique Castro, Joaquín Boils, aquest últim li instrueix en el clarinet, continuant-los després en l'Escola Municipal de Belles Arts d'Alcoi amb Fernando de Mora (clarinet) i Abel Mus (violoncel).

Anys més tard es trasllada a Madrid on amplia estudis en el Real Conservatori en les assignatures de Violoncel, Harmonia, Contrapunt i Fuga, Composició, i Direcció d'Orquestra.

Com instrumentista de violoncel ha prestat la seua col·laboració en les orquestres Simfònica i Filharmònica de Madrid, Simfònica de RTVE, Banda Municipal de Madrid i Gran Banda de Músics Valencians de Madrid.

Té escrites obres per a diversos instruments, orquestra i banda. Ha abordat amb èxit la música de moros i cristians, la qual l'ha fet guanyar dotze premis en diverses poblacions de l'entorn fester: Alcoi (7), Ontinyent (4) i Dénia (1), a part d'una quantitat important d'encàrrecs.

Ha rebut les distincions de “Llaganya d’*or” de la Filà Almogàvers d'Alcoi (1982); “Soci d'Honor” de la Filà Realistes d'Alcoi (1984); Director de l'Himne de Festes d'Alcoi (1984); “Soci d'Honor” de la Comparsa Cavallers Falcons d'Elx (1985); “Almogàver d'Honor” de la Comparsa Almogàvers d'Ontinyent (1986); “Creuat d'Honor” de la Comparsa Creuats d'Ontinyent (1989); Homenatge de la Junta Central Festera del Barri de San Blas d'Alacant (1989); Homenatge de la Comissió de Festes de Moros i Cristians de Mutxamel (1995); Director de la marxa mora “Chimo” (Ontinyent 1997); Compositor de la partitura obligada del Certamen de Música Festera d'Elda (1998); Director del pasdoble Petrer (Petrer 1999); Soci d'Honor i Insígnia d'Or i Brillant de la Comparsa Asturs d'Elx (2002); “Homenatge de la junta Central de Moros i Cristians de Benigànim” (2003); “Fester d'Honor” de l'Associació Sant Jordi d'Alcoi (2003); Masero Honorífic de la Filà Llauradors d'Alcoi (2006); Vasco d'Honor de la Filà Vascos d'Alcoi (2007); Soci d'Honor de la Filà Andalusos d'Alcoi (2009).

En l'any 2006, l'Associació Sant Jordi d'Alcoi, amb la finalitat de fomentar la música original per a banda que servisca per a les desfilades processionals de les festes de Sant Jordi, institueix el Premi de Composició de Música Festera en la modalitat de Marxa Solemne amb el nom de “José María Valls Satorres”.

Ha escrit en diverses revistes i periòdics multitud d'articles musicals. Té gravades en disc quasi totes les seues composicions de música de moros i cristians, sent en la col·lecció “Ja Baixen” on es concentra la majoria dels enregistraments.

Membre fundador de l'Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians (ACMMIC).

 • Marxa mora
 • Poema simfònic

  Inspirat en els fets històrics que originaren la festa de Moros i Cristians d'Alcoi.

 • Poema simfònic

  Sinfonieta festera en forma de fantasia descriptiva sobre temes de José María Ferrero, en homenatge a la marxa mora "Chimo" en el seu vint-i-cinc aniversari.

 • Poema simfònic

  Poema simfònic inspirat en l'època del Renaixement i dedicat a la Societat Musical Nova d'Alcoi en el seu 75é aniversari.

 • Marxa mora

  Composta en commemoració del 75 aniversari de les Festes de Moros i Cristians del barri de San Blas (Alacant).

 • Marxa mora

  Dedicada a la Filà Berberiscos d'Alcoi amb motiu de la seua Capitania 2012.

 • Fanfàrria

  Fanfàrria inspirada en "L'enguerí", marxa cristiana del mateix autor. Composta per a l'Alferes 2014 de la Filà Vascos i els seus cavallers. 

 • Marxa cristiana

  Marxa "tomasina" dedicada a Juan Enrique Miralles Jordà, fester de la Filà Tomasines d'Alcoi i Capità Cristià 2019, en commemoració del seu 50 aniversari com a fester de dita filà.

 • Marxa per a cavalcada de Reis Mags

  Inspirada en el cançoner popular del Nadal alcoià i dedicada a la Societat Musical Nova d'Alcoi.

 • Fanfàrria

  Fanfàrria escrita per a celebrar el certamen musical de bandes de música organitzat per la Filà Creuats d'Alcoi, amb motiu de la seua Capitania 2007.

Páginas