Inici / Compositors / José Joaquín Sanjuán Ferrero

José Joaquín Sanjuán Ferrero

Naix a Alacant el 17 de setembre de 1974. A l´edat de 7 anys començà els estudis de música en l´especialitat de Saxofón al Conservatori “Ruperto Chapí” de Villena amb els professors Javier de la Vega i posteriorment amb José Luna Martínez, on obté el Títol de Professor. Paral.lelament cursa estudis de Piano al mateix Conservatori.

L´any 2000 obtè plaça per accedir al Conservatori Superior “ Joaquin Rodrigo” de València on acaba el Grau Superior de Saxo amb les més altes qualificacions i on obté plaça per al Premi final de carrera amb els professors Miguel Llopis i Francisco Haro, al mateix temps perfecciona els estudis al Internacional London Centre Allegro de Valencia amb el professor Javier de la Vega.

Ha realitzat diferents master-class i cursos de perfeccionament amb professors de la talla de Manuel Mijàn, Pedro Iturralde, Israel Mira, Antonio Moltó Claude Delangle, etc...

A l´any 1997 i fins l´any 2003, entrà a formar part de la Banda Municipal “Ciutat d´Elx”. Com a solista a donat concerts a la pretigiosa sala de Concerts del Periòdic Levante de València , a la Facultat de Filosofia i Lletres de València, l´Auditori de la Facultat de Ciències de València.

Ha realitzat cursos d´altres especialitats com anàlisi i harmonia amb Emilio Molina, Llenguatge musical amb Victor Solé , pedagogia musical amb Wolfgang Hartmann, professor de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena, de l´Orff Institute i del Conservatori de Klagenfurt i amb Diego Latorre i Ramón Lluch. Estudia harmonía amb Tomé Olives (Organista i compositor de la Basílica de Santa María de Maó).

Al 2001 realitza el Curs d´Adaptació Pedagògica a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Al 2007 és seleccionat per realitzar a Daroca(Saragossa) un Curs de Direcció Coral i d´Orquestra amb Martín Schmidt i Vasco Negreiros (professors de la Musikschole de Kalhsrue i Universitat d´Aveiro) especialitzat en Música Antiga per la Institució “ Fernando el Católico” de la Universitat de Saragossa.

Al 2003 va realitzar diferents gravacions amb la Banda Municipal d´Elx i amb el quartet “Anacarsis” de Valencia al disc “ Master Sax”amb obres dedicades a Javier de la Vega. Ha format part de diferents ensembles de saxofons i conjunts istrumentals així com de la “ Menorca Swing Band”.

Ha col.laborat amb Bandes com: SUM Canyada, “Ruperto Chapí” de Villena, Primitiva del Palomar i actualment està federat a la Banda Simfònica de San Antonio Requena (València).

En la faceta docent, ha realitzat clases a l´Escola Municipal “El sogall” de Castalla, ha format part del Claustre de Professors del Conservatori Professinal d´Eivissa i Formentera. Ha impartit el VII Curs de Banda Juvenil a Ciutadella .

Durant el curs 2005/06 imparteix classes de secudària al IES “Joan Ramis i Ramis” de Maó. Actualment i des de l´any 2006 forma part del Claustre de Professors del Conservatori Profesional de Música i Dansa de Menorca a l´especialitat de llenguatge Musical, al curs 08/09 imparteix Saxo al Conservatori, i des de l´any 2007 a l´Escola Municipal de Sant Lluis. És membre de l´ACCMIC ( Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians) a València i SGAE.

En la faceta de compositor cal destacar les composicions estrenades amb el Ballet d´Inma Cortés d´Alcoy al 1998 amb la composició “Sahara” i al 2004 amb la composició “Als Joglars”(fanfàrria per a dolçaines, percussió i metalls) “Artur” estrenada per la Banda Simfònica d´Eivissa i “ Al Camp Anar” pas masero per a la Capitania i 25 Aniversari de la esquadra “ Al Camp Anar” d´Ontinyent al 2008. Així com “Jerusalem, Terra Santa” gravada en el CD del III Congrés Nacional de Música Festera de la UNDEFF , el pasdoble “Lluis Amat” estrenat per la Banda Municipal d´Alacant l´any 1998 a l´explanada i al Teatre Municipal d´Alacant i “Tio Llopis” , “ Arrels Llauradors” al CD “ Musica Masera” de la Diputació d´Alacant i Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Actualment ha composat “ Primavera d´hivern” sonatina per a Saxo Alt i piano (dedicada a Javier de la Vega) amb molt bona critica per part dels professors de diferents conservatoris com Valencia i Tarragona.

 • Pas masero

  Dedicada a l'esquadra "Al camp anar" de la comparsa de Llauradors d'Ontinyent amb motiu del seu 25é aniversari, i especialment, a David Gil i Climent, amic de l'autor.

 • Pasdoble
 • Pasdoble contrabandista

  Dedicat a la Penya “Salerno” de La Canyada, amb motiu del seu 20 Aniversari.

 • Marxa cristiana

  Composta per als capitans de la Comparsa de Cristians de Castalla, el títol de l'obra significa "Setge" en llatí.

 • Marxa masera

  Fanfàrria masera per a dolçaines i metalls.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a la Colla de Dolçainers i Percussió "El Sogall" de Castalla. Estrenada a l'entrada Cristiana d'Alcoi amb la Capitania de la Filà Navarros amb el Ballet d'Inma Cortés.

 • Marxa cristiana

  Obra basada en les històries i llegendes artúriques.

 • Marxa cristiana
Páginas