Inici / Compositors de música festera / José Beteta i Martínez

José Beteta i Martínez

Alzireny nascut el 1987, obté el Títol Superior de Pedagogia del Clarinet el 2013 al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb el catedràtic Fernando Romaguera.
.
Als deu anys comença els seus estudis de clarinet a la Societat Musical d’Alzira amb el professor Federico Rocafort. Finalitza el Grau Elemental amb una Matrícula d’Honor en l’especialitat de clarinet. Comença, llavors, el Grau Mitjà amb professors com José Grau Benedito o Àngel Crespo García. Aconseguix al Centre Oficial de la Societat Musical d'Alzira el Títol Professional de música en l'especialitat de clarinet.
 
Ha sigut alumne de Vicent Alós (Orquestra de València) i ha fet cursets i masterclass, entre d’altres, amb José Franch (solista internacional), Arno Piters (Royal Concertgebouw Orchestra), Enrique Pérez (Orquesta Nacional de España), Carlos Gil (Orquesta Ciudad de Granada) i Iván Marín (Orquesta Sinfónica de Galicia).
 
Participa anualment com a professor de clarinet en el Campus Musical d'estiu organitzat per la SM d'Alzira. Ha sigut professor a l’escola d'educands de la Societat Musical de Benimuslem i a l’escola de música de Sant Isidre, a la Ciutat de València. Ha realitzat les pràctiques de professorat al Conservatori Superior de València, al Conservatori Municipal “José Iturbi” de València i al Conservatori Professional d'Ontinyent. Així mateix, ha sigut director de la coral del CEAM d'Alzira entre 2009 i 2011. 

Ha participat amb la Banda Municipal de València i forma part de l'Ensemble de clarinets Clar-i-arts i de l'Orquestra de la Societat Musical d’Alzira. Ha sigut membre de l'Orquestra Simfònica de la Ribera. Ha actuat com a solista amb l'Orquestra, Banda Simfònica i Banda Jove de la SM d'Alzira. Ha actuat amb diverses agrupacions en representacions d'òpera i sarsuela.

 
Guanyador en dos ocasions del Concurs de Joves Intèrprets de la Societat Musical d’Alzira en els anys 2002 i 2003. Finalista en 2004 i 2005.
 
Ha realitzat estudis de Màster en Ensenyaments Artístics d'Interpretació Musical i Investigació Performativa, al Conservatori Superior de València, amb els catedràtics Emilio Ferrando José Cerveró.
 
Des de 2013 és professor de Clarinet, Llenguatge Musical i Música de Cambra al Centre Professional de la Societat Musical d'Alzira.

En altres àmbits, es dedica també a la composició de música festera i és vocalista i guitarrista del grup La Fúmiga.

Any naixement: 
1987
Localitat: 
Alzira
Páginas