Inici / Compositors de música festera / Joaquín Mechó Nebot

Joaquín Mechó Nebot

Nascut a La Vilavella el 25 de març de 1936. El tercer fill de Francisco i Dolores.

Començà els estudis musicals a l'edat de 8 anys, de la mà de Ramón Badenes, El Tio Ramonet de Barates. El mateix professor, el va convidar a assistir a "l'acadèmia" (local on assajava la banda) per netejar-lo i fer d'avisador de la banda, avisant d'assajos i portant aigua i carpetes.

Desprès d'estudiar quatre anys de llenguatge musical, va començar a tocar l'oboè, instrument que li va cedir un aleshores music de la Banda Municipal de Castelló.

Entra a formar part de la banda de música de La Vilavella als 12 anys, fins els 18. Moment en el que s'incorpora com a alumne de música al servei militar a la Banda Militar del Regiment Tetuan de Castelló.

Posteriorment, als 21 anys entra a formar part de la Banda Municipal de Castelló, com a solista d'oboè.

L'any 1968 pren possessió com a director de la banda de música de La Vilavella, en caure malalt l'antic director Pasqual Ribera,  Pasqualet de Pina. Càrrec que ostentarà fins el 2005.

Durant els quasi 40 anys de director, va promoure i va fer realitat la creació de l'Escola de Música, donant classes a títol personal i de manera totalment altruista, va lluitar per donar-li a la banda un espai físic al poble, tasca que es va culminar amb l'actual local que precisament porta el seu nom, Casa de la Música  Joaquín Mechó.

Més tard, va portar a terme conjuntament la direcció de la banda de La Vilavella amb la banda de Faura, a més de la seua activitat com a músic de la Banda Municipal de Castelló, i encara més, assumeix la direcció de la Coral Parroquial, funció que va desenvolupar fins a aquest any 2022.

Font: https://www.elperiodic.com

Any naixement: 
1936
Localitat: 
La Vilavella (Castelló)
Páginas