Inici / Compositors de música festera / Ginés Sanjuán Martínez

Ginés Sanjuán Martínez

Natural de Biar (Alacant), comença els estudis elementals de música a l'escola de la Societat Unió Musical de Biar, seguint més tard al Conservatori Professional de Música de Villena amb José Feliciano Carbonell i Carlos Monzó.

Obté el títol de Professor Superior de música en l'especialitat d'oboé al Conservatori Superior "Oscar Esplá" d'Alacant amb els mestres Pedro Herrero i Jesús Meliá. Com a oboísta, ha realitzat classes i cursos de perfeccionament amb Francisco Salanova, M. Ángeles Zamora, Juan Pedro Herrero, Christiane Jungbauer, Jean-Louis Capezzali o David Walter.

Ha format part i ha col·laborat amb diverses orquestres com l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, l'Orquestra Simfònica "Teatro Chapí" de Villena, l'Orquestra Simfònica "Teatro Castelar" d'Elda, l'Orquestra Simfònica d'Alacant, l'Orquestra Simfònica Segle XXI de Barcelona o la Bruckner Academie Orchestra de Munic (Alemanya), entre altres.

Ha sigut finalista en diversos concursos d'interpretació i va aconseguir, amb el quintet de vent "Scherzo", el Primer Premi en el Concurs Nacional de música de cambra "Música Viva", celebrat a Roquetas de Mar (Almeria) al maig de 2011.

Obté el diploma de Direcció de Banda de les Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida amb el professor José Rafael Pascual-Vilaplana. També estudia anàlisi musical, orquestració i harmonia amb Ramon Garcia i Soler, Juanjo Silvestre o Tomás Gilabert

Com a director, ha realitzat diversos cursos amb José d'Eusebio, Rafael Sanz-Espert, Jordi Mora, Ferrer Ferrán, Lorenzo della Fonte, Franco Cesarini, Alex Schillings o Bert Appermont, entre altres.

Ha sigut professor d'oboé a les escoles de música de Biar, Onil, Beneixama, Banyeres de Mariola, El Fondó de les Neus, La Romana, Petrer o Alacant, i director titular de la Massa Coral "Mare de Déu de Gràcia" de Biar, el grup de dolçaines i tabals "La Bassa la Vila" de Biar, la Banda Jove del Centre Instructiu Musical d'Onil, la Coral del CEAM de Petrer i el grup polifònic "Ars Nova" de Xàbia.

Des de 2012 fins a dia de hui també és editor, creant l'empresa "GTE Música", editorial de partitures molt reconeguda a nivell nacional i internacional, amb més de 200 obres publicades en tot just 5 anys. Actualment, i des de 2013, és professor d'oboé i director titular del grup de xirimites i de la banda del Taller de Música "Castell Vermell" d'Ibi, a més de trobar-se estudiant el Grau de Direcció d'Orquestra en el CSMA d'Alacant.

  • Pasdoble

    Pasdoble per a dolçaines i percussió dedicat a la Colla de Dolçaines i Tabals "La Bassa la Vila" de Biar i al Taller de Música "Castell Vermell" d'Ibi.

  • Marxa cristiana

    Dedicada a María Ángeles Molina Valdés, dona de l'autor, amb motiu de la seua Capitania 2018 per la Comparsa Blavets de Biar.