Inici / Compositors de música festera / Francisco Carchano Moltó

Francisco Carchano Moltó

Naix a Alcoi el 4 de març de 1936, aficionant-se a la música des de molt jove, cursant estudis amb Julio Marabotto Broco, director de banda militar, i amb Juan Torregrosa Sevilla, músic militar i director, alguns anys, de la banda Unió Musical d'Alcoi, banda en la qual Carchano va ser nomenat per al càrrec de sub-director, el qual va ostentar igualment en la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, a la qual va pertànyer com a instrumentista de baix.

Va dirigir les bandes d'Alcoleja, Gorga, Benilloba i Penàguila, totes elles a la província d'Alacant. En 1981 succeeix al mestre Francisco Casanova en la Unió Musical Torrevejense de Torrevieja.

En els conservatoris de València i d'Alacant realitza estudis superiors, acabant la carrera amb notables qualificacions. Ha dut a terme cursos de direcció i de música contemporània i anàlisi musical impartida pel compositor Luis de Pablo.

En el seu haver compta amb diverses transcripcions d'obres simfòniques per a banda i és autor d'una curta producció musical de temàtica popular i festera.

Foto: Primitiva d'Alcoi

Any naixement: 
1936
Localitat: 
Alcoi / Torrevieja
Páginas