Inici / Compositors de música festera / Francesc Cerdà Albiñana

Francesc Cerdà Albiñana

Naix en l'Olleria (València) el 27 de maig de 1960. Es va iniciar en la música en la banda de la Societat Musical “Santa Cecilia” de la seua localitat natal, amb el requint com a instrument. Després va continuar formant-se en la mateixa amb el clarinet, la percussió i els teclats, i va arribar a ser el seu subdirector, així com director de la banda jove (1989-93).
 
L'arribada de Lliberto Benet com a director de la banda (1980) va motivar el seu creixement com a compositor i va tindre en l'Himne de les Festes de l'Olleria el seu primer èxit. Posteriorment es va dedicar amb preferència a la música per a la festa de Moros i Cristians.
 
Després d'acabar els seus estudis de Magisteri Musical, va impartir classes de solfeig i clarinet en diferents escoles musicals (Pedreguer, Bellús i l'Olleria). Va ser mestre d'Eduació Musical en diversos col·legis de Catalunya entre 1994 i 2002. En el curs 2002-2003 va exercir aqueixa funció al seu poble natal.
 
En 2004 es va crear en l'Olleria el concurs de músic festera que porta el seu nom, en reconeixement de la seua labor per la música i la festa del seu poble.
 
Va morir a València el 4 de febrer del 2005.
Any naixement: 
1960
Any defunció: 
2005
Localitat: 
L'Olleria
Páginas