Inici / Compositors de música festera / Fco. José Martínez Gallego

Fco. José Martínez Gallego

Naix a San Antonio de Requena (València) al 1969. Inicia els seus estudis de grau elemental, proseguint amb els de grau mitjà en la especialitat de clarinet al Conservatori de Música Profesional de Torrent (València). Aconsegueix el títol de grau superior en aquesta especialitat, al conservatori superior "Joaquín Rodrigo" de València. Al 1990 és nombrat professor de clarinet de l'Escola de Música "Músico Jaime Hernández" de San Antonio de Requena. Més tard, al 1996 ocupa també la plaça de professor de clarinet de l'escola de música "Maestro Barceló" de Yátova (València). Dos anys després (1998), aconsegueix la plaça de professor de clarinet de la banda de la "Unió Musical" d' Aldaya.

També ha exercit com a professor als cursos d'estiu impartits en Aldaya els anys 1999 i 2000, organitzats per l'ajuntament de la ciutat.

Altres llocs on ha impartit docència: - Des del 1998, fins a l'actualitat, és professor del grup de madera, a la vegada que director artístic, de la Unión Musical Mireña de Mira (Cuenca). - Professor de Clarinet de la Unión Musical "Mar-Chica" de Camporrobles. Desde 1996 fins1998. - Professor interí de l' Institut d' E.S.O. de Mora de Rubielos (Teruel) en la especialitat de música durante els mesos de maig i juny de 1998.

Ha assistit a cursos de clarinet amb Miguel Espejo Pla, Juan Vercher Grau i Roy Jowit, ademés de diversos cursos de composició de jazz i a cursos de direcció de banda amb els mestres Jan Cover i Jose Rafael Pascual Vilaplana.

Pel que fa a la direcció, desde setembre del 1998 és director de la "Unión Musical Mireña" de Mira (Cuenca). També és director, des del 2001, de la Banda Juvenil de la Societat Musical "La Armónica" de San Antonio, i finalment, director de la "Armonic Brass", grup de metalls de la mateixa Banda.

És component del quartet de clarinets "Denner" de la comarca "Tierra del Vino". Component també del Quintet de Vent de la S. M. "La Armónica" de San Antonio.

 • Pasdoble
 • Pasdoble foguerer

  Dedicat a Sofía Soler Casas, Fallera Major Infantil de València 2016.

 • Pasdoble

  Compost per a ser interpretat com a pasdoble de presentació per part de la Sociedad Musical "La Armónica" de San Antonio en el Certamen Internacional de Bandes d'Altea, l'any 2005.

 • Pasdoble faller

  Dedicat a Cristina Moya Martí, Fallera Major Infantil 2017 de la Falla Salamanca-Conde Altea

 • Pasdoble

  Dedicat al grup de dones directives indispensables de la Sociedad Musical "La Armónica" de San Antonio de Requena.

 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble
 • Pasdoble taurí

  En tauromàquia, la "larga cordobesa" és una sort que es realitza amb el capot.

Páginas