Inici / Compositors de música festera / Fco. Javier Molina Calatayud

Fco. Javier Molina Calatayud

Naix a Bocairent (València), iniciant els seus estudis musicals de bombardí a l’escola de l’Associació Unió Musical de Bocairent. Segueix els seus estudis a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida amb els professors Damián Molina, Juan Alborch, Jose R. Pascual Vilaplana i Juan C. Bataller. Continua els estudis de tuba al Conservatori Professional d’Ontinyent amb Jesús Jara, Llorenç Llovet i Martí Colomer. Estudia harmonia amb el cubà Norman Milanés. Al 2004 ingressa al Conservatori Superior “Óscar Esplá” d’Alacant on estudia amb el mestre Joan Palacios i obté la llicenciatura de tuba amb qualificació d’excel.lent al 2007.

Ha assistit a diversos cursos amb profesors com Mel Culbertson, Hendrik-Jan Renes, Vicent López o David Llàcer. Ha estat membre de formacions com l’Orquestra de Vents Filharmonia, la Banda de la Federació Valenciana de Societats Musicals o la Big Band del Conservatori Óscar Esplá, i al 2001 va estrenar l’obra “Bocairent” concert per a tuba i banda de Norman Milanés i al novembre de 2007 va actuar com a solista amb la Societat Musical Ruperto Chapí de Villena interpretant “26 Suposé” de Ferran Ferrando. Col.labora amb la Banda Municipal d’Alacant, l’orquestra del Teatre Ruperto Chapí, l’Orquestra Atrium i la Banda Municipal de Barcelona. Ha guanyat el Premi Extraordinari de grau superior del Conservatori Superior “Óscar Esplá” d’Alacant.

Ha sigut professor de l’escola Amancio Amorós d’Agullent, de la Sociedad Unión Musical de Canyada. En la actualitat forma part del grup de trombons GARRIDOS, i és professor en les escoles de música Ruperto Chapí de Villena, escola comarcal Joventuts Musicals del Comtat de la comarca alacantina, escola de música de la Societat Musical “La Pau” de Beneixama, l’escola de música Santa Cecilia d’Olleria, Ad Libitum Escola de Música d’Ontinyent i Escola de Música de l’Associació Unió Musical de Bocairent.

Com a compositor ha escrit 3 obres per a moros i cristians: les marxes “Colodrillo Capità” i “Xelo”, a més a més del pasdoble Reme.

Localitat: 
Bocairent