Inici / Compositors de música festera / Eugenio Llopis Román

Eugenio Llopis Román

Naix a Bellreguard (València) el 21 de gener de 1978, on comença els seus estudis musicals rebent classes de trompeta amb els professors Hermenegildo Amorós, Fernando Sansaloni i Salvador Martínez. Posteriorment rep classes magistrals de la mà de D. Leopoldo Vidal Estrems, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo”, on finalizaria els seus estudis musicals, obtenint el títol de Professor Superior de música en l’especialitat de trompeta amb les màximes qualificacions. Més tard, estudia a la Universitat Politècnica de Catalunya on obté el Màster en Formació del Professorat en Educació Secundaria en la especialitat de Música. Ha realitzat cursos de perfeccionament i classes magistrals amb prestigiosos trompetistes com Pierre Thibaud, Hakan Hardenberger, Bo Nilson, Thomas Estevens, Max Sommerhalder, Claude Vassé, Luís González i Jose Ortí.
Ha estudiat direcció de banda a l’Escola Comarcal de les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida amb els professors José Rafael Pascual-Vilaplana, Jose V. Asensi, Ramón García.
Ha desenvolupat la seua tasca com a professor a les escoles de música de les poblacions d’Oliva, Ròtova, Beniarjó, Barx i Xeresa. També ha estat director de la banda jove de la Societat Instructivo Unió Musical de Xeresa, societat en la que ha estat director pedagògic de la seva escola.

En l’actualitat compagina el seu treball com a professor i director pedagògic a les escoles de música de Bellreguard i Palmera, localitats on exerceix com a director de les seves bandes de música. Ha format part, diverses vegades, com a membre del jurat de concursos de música festera.
Com a Director de la Banda de la Asociación Artístico-Musical Santa Cecília de Bellreguard és convidat a realitza un concert al Palau de Les Arts de València, al cicle de concerts “Les bandes a Les Arts” i enregistra un CD on es recull tota la música dedicada al poble de Bellreguard, on registra varies composicions de la seva pròpia autoria. Per aquesta tasca la banda reb el Diploma d’Honor per ser “Hereus de la tradició musical” del poble de Bellreguard. Es convidat per nombroses bandes de música per a dirigir les seves pròpies composicions.

En el món de la composició, la seva tasca es centra principalment al món de la música festera i processional. A més a més, és compositor del pasdoble “José Manuel Pardo”, pasdoble que va representar a Espanya en un concert, de temàtica de músiques del món, de la “Espoon Puhallinorkesterin” de Helsinki (Finlandia). Obté varios premis entre els quals figuren el 2º Premi en el X Concurso Nacional de Composición de Marchas Procesionales 2019 “Villa de San Pedro del Pinatar” (Murcia), menció de Finalista entre els tres finalistes en el III Concurso Nacional de Composición de Música Festera modalidad Marcha Mora de Almoradí (Alicante), i el 1º Premio del Público en el VIII Concurso de Composición de Pasodobles “Barceló de Sax”(Alicante).

La Mayordomía de San Blas de Sax (Alicante) fa seu el pasdoble per a homenatjar a la dona festera i a la dona en general, posant-li com a títol “Festeras”. En octubre del 2020 obté la Menció de Finalista , quedant entre els cinc primers d’entre 25 candidatures, en el Concurso Internacional de Pasodobles Manuel Berná García, celebrat en Albatera (Alacant). Més tard el pasdoble l’adquireix la familia empresaria Germans Fuster i li’l regala al exministre de cultura, presentador i escritor Màxim Huerta, posant-li com a títol el seu propi nom. En març del 2022 guanya el 1er Premi del Concurso Internacional de Composición de Marchas Procesionales de Toro Conquero 2022 (Zamora- Catilla y León). L’1 de maig del 2022 guanya el 3er Premi del I Concurso Nacional de Composición de marchas moras y cristianas “Al Mosaquer” de Mojácar 2020 (Almería). 

Font: https://bandadebellreguard.com/

 

Any naixement: 
1978
Localitat: 
Bellreguard