Inici / Compositors de música festera / Esteban Esteve Jorge

Esteban Esteve Jorge

Esteban Esteve Jorge (Sot de Xera, 1937 - Mislata, 2006) va ser un músic, director i compositor valencià.

Va iniciar els seus estudis musicals a l'Escola de Música de l'aleshores anomenada Banda de la Sociedad de Educación y Descanso de Mislata amb el mestre Andrés Guna Garcia. Després de superar els cursos de solfeig i teoria de la música, se li assigna l'instrument amb el que inicià la seua carrera musical, el fliscorn, i amb el que destacaria més tard com a solista a la seua banda. També estudià harmonia, contrapunt i fuga, composició i direcció d'orquestra al Conservatori Superior de Música de València, de la mà dels catedràtics Ramón Corell, José María Cervera Lloret, Francesc Tamarit Fayos, Amand Blanquer i José Ferriz.

La seua primera actuació com a director de Banda tingué lloc de manera fortuïta, en substitució del director titular de la Banda de Mislata, Valentín Puig a causa d'una malaltia. Degut a l'èxit de n'Esteban amb la batuta a Mislata, l'any 1963 és cridat per a ocupar la direcció de la Banda de l'Agrupación Musical la Amistad de Quart de Poblet on restà 27 anys més, duent a terme un treball constant i profitós que va portar importants premis a aquesta banda durant l'etapa d'Esteban Esteve).

Esteve continuà perfeccionant els seus estudis amb cursos de Direcció de Banda i Orquestra realitzats amb els mestres José María Cervera Lloret, Eduardo Cifre, Enrique García Asensio, Wolker Wanghenheim i José Ferriz, on destacà com a alumne avantatjat i finalista. Com a premi fou invitat a dirigir, entre d'altres, l'Orquestra Simfònica de Bonn (Alemanya)i la Banda Municipal de València.

 Font: Wikipedia

Localitat: 
Sot de Chera / Mislata (València)