Inici / Compositors / Enrique Alborch Tarrasó

Enrique Alborch Tarrasó

Enrique Alborch Tarrasó, Castelló de Rugat (València), 1976. Al 1984 inicia els seus estudis de música a la Unió Musical Benicadell de la mà de Vicent Tarrasó, més tard, amb la creació de l’escola de música, amplia els seus estudis de solfeig i harmonia amb Ruben Parejo i Miguel Vercher. També inicia els seus estudis de trompeta amb Hermenegildo Amorós i Rafael Donet. Posteriorment obté el títol de Professor de Grau Mitjà de Música, en l’especialitat de Trompeta al Conservatori Professional de Música “Mestre Vert” de Carcaixent, sota el mestratge de Salvador Albert. Després es trasllada al Conservatori Superior de Música de València “Joaquin Rodrigo” on continua els seus estudis, passant després al Conservatori Superior de Música “Manuel Massotti Little” de Murcia, on obté el títol de Grau Superior de la mà dels professors de trompeta Alejandro Castañeda i Emilio Gómez.

Està en possessió del C.A.P. per la Universitat de València.

Ha format part de l’Orquestra del Conservatori “Mestre Vert”, del quintet de metalls “Coup de Brass”, de la Big Band de la Vall d’Albaida i és membre fundador de l’Orquestra de Vents “Filharmonia”.

Ha estudiat amb Julio Martínez l’instrumental Orff com a recurs educatiu. Ha participat en diversos cursos de trompeta amb els mestres Alfonso Faus, Benjamin Moreno (de la O.R.T.V.), Leopoldo Vidal, Manuel López, etc.

En 2002 obtingué el Diploma en Direcció de Banda per l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida amb el mestre Jose R. Pascual-Vilaplana i a més ha ampliat els seus coneixements de direcció de banda amb Jan Cober, Henrie Adams, Eugene Corporon i Enrique García Asensio, de direcció d’orquestra amb José Mª Cervera i César Álvarez i de direcció de cors amb Josep R. Gil-Tárrega.

També ha estudiat harmonia, anàlisi i instrumentació amb els professors José V. Asensi, Ramón Garcia i Sixto Herrero. Ha segut subdirector de l’Agrupació Coral de Castelló de Rugat i ha segut convidat a dirigir les seues obres a la Unió Musical Benicadell, l’Agrupació Artistico-musical “El Trabajo” de Xixona, Unió Musical de La Canyada, Unió Musical d’Aldaia, la Nova de Banyeres, Unió Musical de Biar, Centre Artístic Musical de Xàbia, Unió Musical de Montesa, Agrupació Musical Sta. Cecília de Castalla, Unió Musical d’Atzeneta d’Albaida, Ateneu de Cocentaina, la Lira de Quatretonda, Societat Musical de Bolbaite i la Lira de Monfort del Cid. També ha segut seleccionat per a dirigir les bandes de Muro i Villafranqueza en la clausura de cursos de direcció.

Durant sis anys fou director de la Unió Musical de La Pobla del Duc (des de 1998 fins 2003). I durant sis anys també (des de 2001 fins 2006) va ser director de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina. Amb aquesta formació ha participat en el XXXII Certamen Provincial d’Alacant (2003) i en el Certamen Internacional de València (2006) realitzant destacades actuacions i ha participat en la gravació dels CDs “Maseros en festes”, “El Moro Guerrer” i “Blau i Nacre”. A més, ha segut director convidat a l’Agrupació Musical de Pego (des de gener fins juny de 2007).

Ha sigut professor a les escoles de música de l’Ateneu Musical de Cocentaina (des del curs 04/05 al 07/08), Escola Comarcal de la Vall d’Albaida (des del curs 04/05 al 07/08), Unió Musical Belgidense de Bèlgida (des de el curs 96/97 al 07/08) i Castelló de Rugat (des del curs 94/95 fins l’actualitat), on a més ha segut cap d’estudis durant 5 cursos (des del 04/05 fins el 08/09).

Actualment pertany al cos de professors interins de música i arts escèniques de Conselleria en l’especialitat de Cor, ha desenvolupat la seua tasca docent al Conservatori Professional de La Vall d’Uixó, al de Requena i actualment ho fa al Conservatori d’Utiel. També imparteix classes de trompeta i cor a l’Escola de Música de Castelló de Rugat.

Des d’octubre de 2006 és director titular de la banda de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, amb la que va aconseguir en 2008 els 2ons premis al III Certamen de Música Festera de Villena i a l’entrada de bandes d’Ontinyent on participen 24 bandes. En 2009 i 2010 ha aconseguit el 1er premi al mateix acte a Ontinyent i també en 2009 el 2on a l’entrada de bandes d’Albaida. A més en 2010 ha gravat els primers CDs de l’Agrupació: “Mozárabes 1960” (per als Mossàrabs d’Ontinyent) i “Anys de Càrrec” (per als Asturianos d’Alcoi).

Per últim, com a compositor, ha estrenat diverses peces de música festera, entre les que cal destacar els pasdobles “Unió Musical Benicadell”, “1903” i “Athênaeum”, les marxes cristianes “Cavallers de l’Ofra”, guardonada amb el segon premi al IX Concurs de Composició de Música Festera “Vila de Bocairent” (1997), “Terra Nostra”, guanyadora del primer premi al I Concurs de Composició de Música Festera “Ciutat de Sant Vicent del Raspeig” (1999), “La Victòria”, guanyadora de l’accèssit al concurs de composició del “II Simposium de la Música de la Festa de Moros i Cristians”, celebrat a La Vall d’Albaida (2001), la marxa mora “Guillem”, finalista al concurs de composició de l’Olleria (2008), “21 Contrabandistes”, 3ª classificada al concurs de música contrabandista de Monfort del Cid (2009) i el pasdoble “Agrupats”, finalista al concurs de composició de l’Olleria (2010). Algunes de les seues obres estan editades per “Omnes Bands”-Edicions Musicals i Edicions EGC, a més, figuren a diversos CDs de música Festera. Pertany a l’SGAE des de 1999 i l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música per als Moros i Cristians) des de la seua fundació.

En 2006 va ser l’encarregat d’escriure l’obra obligada del XXI Certamen de Música Festera Ciutat d’Elda amb l’obra “Sibila de Fortià”, marxa cristiana. També cal dir que ha format part dels jurats al certamen d’Elda 2006 i al concurs de composició de Yecla 2008.

 • Pasdoble

  Dedicat pel poble de Castelló de Rugat (València) a la seua filla predilecta Carmen Alborch Bataller, en homenatge a la seua figura i la seua lluita per la Igualtat, la Cultura i l’Art.

 • Marxa cristiana

  Marxa cristiana que forma part de la suite "Bocairent Suit", composta pel 25é aniversari del grup de xirimiters i tabaleters L'Aljub de Bocairent.

 • Marxa mora

  Dedicada a Jose A. Cantó Vañó, Capità 2019 de la filà Marrocs de Bocairent i músic de l'Associació Unió Musical Bocairent.

 • Marxa cristiana

  1r Premi al VI Concurs de Composició de Música Festera "Compositor Manuel Carrascosa" de Villena.

 • Pasdoble

  Pasdoble fester dedicat a Vicent Just Salort, Capità Cristià de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2016 per la Filà Contrabandistes.

 • Pasdoble

  Pasdoble fester dedicat a la memòria de Miguel Crespo García (1908-1984), qui va ser músic de la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat entre els anys 30 i els 60 del segle XX, amb el trombó...

 • Marxa mora

  Encàrrec de l’Esquadra “Xeus” per als seus amics José pedro Jordà i Ignacio Bordera, Banderer i Ambaixador Mossàrabs de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent 2015.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a la filla de l'autor. Va guanyar el 2n Premi al Concurs de Composició celebrat a Crevillent en 2015, per commemorar el 50 Aniversari de les seues festes de Moros i Cristians.

Páginas