Inici / Compositors de música festera / Enrique Alborch Tarrasó

Enrique Alborch Tarrasó

Enrique Alborch Tarrasó (Castelló de Rugat, València, 1976)

Titolat Superior de Música en l’especialitat de Trompeta, inicia els seus estudis musicals a la Unió Musical Benicadell de la mà de son tio Vicent Tarrasó. Ha estudiat als conservatoris de Carcaixent, València i Múrcia, amb els professors Salvador Albert, Alejandro Castañeda i Emilio Gómez. Ha participat en diversos cursos de perfeccionament del seu instrument, cursos d’harmonia, anàlisi i composició i ha format part de L’Orquestra de Vents Filharmonia, de la Big Band de la Vall d’Albaida i de diverses formacions camerístiques.

Ha sigut professor de les escoles de música de l’Ateneu Musical de Cocentaina, Escola Comarcal de la Vall d’Albaida, Unió Musical Belgidense de Bèlgida, Unió Musical de la Pobla del Duc i Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat. També a diversos conservatoris de la xarxa de centres de Conselleria. Actualment és Professor de Cor als Conservatoris Professionals de Carcaixent i Cullera.

És Diplomat en Direcció de Banda per l’EMUSVALL amb el mestre José R. Pascual-Vilaplana i també ha ampliat els seus coneixements de direcció amb Jan Cober, Henrie Adams, Enrique García Asensio, Ferrer Ferran, Jose Mª Cervera, Eugene Corporon, César Álvarez, Josep R. Gil-Tárrega, Sanz-Espert i Rafael S. Mombiedro, A més també ha rebut formació de Composició amb Ramón García i Cant amb Raül Belda.

Ha sigut subdirector de l’Agrupació Coral de Castelló de Rugat, director titular de la Unió Musical de la Pobla del Duc, de l’Ateneu Musical de Cocentaina, de l’Agrupació musical Ontinyent i de la Societat Escola Musical “Santa Cecília” de l’Olleria amb les que ha gravat diferents CDs i participat en diferents certàmens i concursos obtenint alguns premis importants. També ha sigut director convidat a l’Agrupació Musical de Pego. Habitualment, a més, és convidat a dirigir la seua música en nombroses bandes valencianes i alacantines.

Actualment és director titular de l’Associació Unió Musical de Bocairent i director fundador de la Valencia Brass Band by Inel.

Com a compositor ha estrenat diverses peces de música festera, algunes d’elles han sigut encàrrecs de poblacions festeres importants i altres han sigut premiades a diferents concursos de composició: “Cavallers de l’Ofra” (2on premi a Bocairent, 1997), “Terra Nostra”(1er premi a San Vicent del Raspeig, 1999), “La Victòria” (Accèsit del Simposium de la música de moros i cristians, 2001), “Guillem” (Finalista al concurs de composició de l’Olleria, 2008), “21 Contrabandistes” (3ª classificada al concurs de Monfort del Cid, 2009), “Agrupats” (Finalista al concurs de composició de l’Olleria, 2010), “Romualdo Soler” (1er Premi a Alcoi, 2014), “Júlia” (2on Premi a Crevillent, 2015) i “Marqués de Villena” (1er Premi a Villena, 2018). En 2006 va ser l’encarregat d’escriure l’obra obligada del XXI Certamen de Música Festera Ciutat d’Elda amb la marxa cristiana “Sibila de Fortià”. Tota la seua música per a banda està enregistrada en CD per diferents bandes. Cal ressenyar que en gener de 2016 va presentar “Amadaràs”, un CD monogràfic de la seua música festera enregistrat per la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat baix la direcció del mestre Jordi Soler. Fora de l’àmbit de la Música Festera també va ser guardonat en 2020 amb el 1er Premi al VI Concurs de Composició Didàctica per a Banda de Música de la Província d’Alacant organitzat per FSMCV i Diputació.

En octubre de 2016 és doblement guardonat als Premis EUTERPE  que atorga la FSMCV en les categories de “Creació Musical – Música per a la Festa” amb la seua obra “Júlia” i “Producció Musical”, premi compartit amb la Unió Musical Benicadell pel CD monogràfic de la seua música: “Amadaràs”.

A més, ha sigut requerit a Elda, Yecla, l’Olleria, Villena i Ibi com a jurat dels seus concursos musicals i a Albaida, l’Olleria, Banyeres i Sax als seus concursos d’interpretació de pasdobles. També ha sigut jurat al Concurs de Joves Intèrprets que organitza la tenda Sanganxa a la Llosa de Ranes. Ha sigut assessor musical a les gravacions de diferents societats musicals. En 2012 va pertànyer a la comissió que s’encarrega d’atorgar els premis Euterpe de la FSMCV. I en 2017 va tindre l’honor de dirigir “Chimo” a un miler de músics en l’acte inaugural dels Moros i Cristians d’Ontinyent.

Pertany a l’ANDB (Associació Nacional de Directors de Banda), a l’SGAE (Societat General d’Autors i Editors), a l’AIE (Associació d’Intèrprets i Executants) i és membre i vicepresident de l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música per als Moros i Cristians).

 • Pasdoble

  Dedicat a l'Associació Unió Musical Bocairent. Estrenat el 30 d'octubre de 2021 per la pròpia banda a la que va dedicat.

 • Pasdoble

  Dedicat pel poble de Castelló de Rugat (València) a la seua filla predilecta Carmen Alborch Bataller, en homenatge a la seua figura i la seua lluita per la Igualtat, la Cultura i l’Art.

 • Marxa cristiana

  Marxa cristiana que forma part de la suite "Bocairent Suit", composta pel 25é aniversari del grup de xirimiters i tabaleters L'Aljub de Bocairent.

 • Marxa mora

  Dedicada a Jose A. Cantó Vañó, Capità 2019 de la filà Marrocs de Bocairent i músic de l'Associació Unió Musical Bocairent.

 • Marxa cristiana

  1r Premi al VI Concurs de Composició de Música Festera "Compositor Manuel Carrascosa" de Villena.

 • Pasdoble

  Pasdoble fester dedicat a Vicent Just Salort, Capità Cristià de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva 2016 per la Filà Contrabandistes.

 • Pasdoble

  Pasdoble fester dedicat a la memòria de Miguel Crespo García (1908-1984), qui va ser músic de la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat entre els anys 30 i els 60 del segle XX, amb el trombó...

 • Marxa mora

  Encàrrec de l’Esquadra “Xeus” per als seus amics José pedro Jordà i Ignacio Bordera, Banderer i Ambaixador Mossàrabs de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent 2015.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a la filla de l'autor. Va guanyar el 2n Premi al Concurs de Composició celebrat a Crevillent en 2015, per commemorar el 50 Aniversari de les seues festes de Moros i Cristians.

 • Pasdoble

  Pasdoble dedicat al sogre de l'autor, Romualdo Soler Miquel (1942-2008), gran músic i millor persona.

Páginas