Inici / Compositors de música festera / Enric Rodríguez Llorens

Enric Rodríguez Llorens

Enric Rodríguez-Llorens és el director titular de la Camerata de Vents i Percussió de la SUM Alberic. Llicenciat en Direcció de Banda, titulat en els Ensenyaments Professionals de Trombó i graduat en Filologia Catalana; inicia la seua formació a l’escola de música “Leopoldo Magenti” de la seua localitat, de la mà del professor Llorens Llovet. Posteriorment, continua els seus estudis musicals al Conservatori Professional “Mestre Vert” de Carcaixent amb diversos professors, dels quals cal esmentar Daniel Gimeno en l’especialitat de Trombó, Javier Costa en la d’Anàlisi i Harmonia, i Saül Gómez en la d’Orquestra.

Ha sigut director titular de l’orquestra de la Societat Musical del Barri de Malilla (València) i de la banda Agrupació Musical Vernissa (Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà). Com a compositor, ha estrenat obres regularment en la seua banda així com en altres formacions, entre les quals cal destacar l’Orquestra de Cambra de Mallorca, de la qual ha sigut també el seu director assistent. Ha dirigit, a més, diferents grups en tot tipus de contextos, com ara la banda simfònica de la Societat Unió Musical d’Alberic, la Jove Orquestra Rotària de Mallorca, l’orquestra dels Encontres Orquestrals de les Illes Balears, l’orquestra del Festival SENT-ME de Cocentaina o la banda simfònica del CIM de Massanassa.

Ha realitzat cursos i ha estat alumne de mestres de reconegut prestigi com Krzysztof Penderecki i Gregory Fritze en composició, Ricardo Belda en Piano i Harmonia moderna, i José Martínez Colomina, Juanjo Navarro, José Miguel Rodilla i Cristóbal Soler en Direcció. Actualment, cursa el Grau Superior de Música en l’especialitat de Composició al Conservatori Superior de Música de València, sota el mestratge d’Andrés Valero-Castells.

Localitat: 
Alberic