Inici / Compositors de música festera / Eduardo Terol Nadal

Eduardo Terol Nadal

Va ser el primer d’una família de músics vinculats a la Primitiva d'Alcoi, a qui seguirien el seu fill Eduard Terol i Botella i el seu nét Eduard Terol Anduix.

De professió comercial, va ingressar a la banda el 1940 com a clarinetista fins als anys 60. Seguidament, coincidint amb el seu fill, es va reincorporar cap al 1976 fins a principis del segle XXI. Va ser mestre de solfeig d’alguns dels actuals membres més veterans de la banda i en els últims anys d’activitat, es trobava en plantilla com a clarinet baix. Va estar lligat a l’Orquestra Simfònica Alcoiana i, al llarg de la seua vida, va tindre també vinculació amb les bandes de Pego, Agres i Beniarrés, en aquesta darrera mentre el seu fill va ser el director titular. Fou nomenat Soci de Mèrit d’Apolo en el concert de Rams 1996 juntament amb Vicente Ivorra i Santiago Gil.

Va ser prolífic compositor de molts pasdobles, molts dels quals van ser estrenats en successius Diumenges de Rams, la majoria dedicats a dones de La Primitiva com Yolanda CalabuigNuria YépezPatricia Pérez Galdón o A les xiques d’Apolo; també destaquen L´emprenyador, en referència al seu cunyat, el pintor Ramón Castañer, i el més popular Club Taurino de Alcoy, el qual es troba gravat en CD.

Font: https://primitivadealcoy.com/

Any naixement: 
1923
Any defunció: 
2022
Localitat: 
Alcoi
Páginas