Inici / Compositors de música festera / Eduardo Sala Albelda

Eduardo Sala Albelda

Natural d’Alberic, va realitzar els seus estudis de Graus Elemental i Mitjà al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, on obtingué el Premi d’Honor de Fi de Grau Mitjà. Els estudis de Grau Superior els cursà al Conservatori ‘Joaquín Rodrigo’ de València, on obtingué les màximes qualificacions en les especialitats instrumentals (oboé, música de cambra) , així com el Premi d’Honor Final de Carrera en la seua especialitat.

En 1999 va aconseguir el Primer Premi en el concurs ‘Juventudes Musicales’ a Andalusia, en la modalitat de grups de Cambra. Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb Emmanuel Abhul i amb Francisco Salanova. En 1999, obtingué per oposició la plaça d’oboé solista en la Real Orquestra Simfònica de Sevilla, de la que forma part fins a l’any 2000. De 2000 a 2002 fou integrant, després d’oposició, de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, en que actuà com a solista en els cicles de concerts i gravacions.

Ha actuat com a solista d’orquestra en sales de concert com el Palau de la Música (València), el Teatre de la Maestranza (Sevilla), Teatre Monumental (Mèxic D.F.), o l’Auditori Nacional d’Espanya (Madrid) . En 2002 entrà a formar part, després de concurs-oposició, del cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana. En l’actualitat exerceix com a professor d’oboé i música de cambra al Conservatori Professional ‘Josep Climent’ d’Oliva. Des de 2004 fins a 2013 és director de la banda i escola de música de la Societat Musical de Tous. Així mateix, en 2009-2011 fou organitzador de les Jornades de Jazz i Música Creativa realitzades a Tous.

És l’autor de nombrosos arranjaments per a agrupacions cambrístiques, ha escrit diverses peces per a banda simfònica o per a instruments solistes. A més ha format part de diverses formacions tant simfòniques com cambrístiques, amb les que ha tingut l’oportunitat d’interpretar les seues pròpies composicions. I ha realitzat diversos cursos de direcció d’Orquestra amb Jose Rafael Pascual Vilaplana, Jose Maria Cervera-Collado i Rafael Garrigós. Tanmateix ha realitzat diversos cursos de composició musical amb Ramon Garcia i Soler, Saúl Gómez, Tomàs Marco i Francisco Zacarés.

Font: https://diariserpis.com/

Localitat: 
Alberic