Inici / Compositors de música festera / David Castelló Silvestre

David Castelló Silvestre

Naix a Ontinyent (València) el 1994. Inicia els seus estudis musicals als 8 anys a l’escola de música “José María Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, on comença els seus estudis amb el saxòfon.

Posteriorment realitza el grau professional de saxòfon amb la professora Cristina Llopis i el grau professional de guitarra amb el professor José Luis Silvaje al Conservatori Professional de Música “Josep Melcior Gomis” d’Ontinyent, on va obtenir el premi professional de final de grau en ambdues especialitats.

L’any 2012 realitza les proves a Conservatori Superior de Música “Òscar Esplà” d’Alacant obtenint la primera plaça en l’especialitat de saxòfon. Realitza els seus estudis superiors de saxòfon entre els anys 2012 i 2016 en el CSMA amb els professors José Manuel Zaragoza i Juan Carlos Sempere. El curs 2014-15 va estudiar com a alumne d’Erasmus al Reial Conservatori d’Anvers, Bèlgica (Koninklijk Conservatorium Antwerpen), on va estudiar saxòfon amb el mestre Hans de Jong, direcció de cor i direcció d’orquestra amb els mestres Luc Anthonis i Ivo Venkov.

El curs 2016-2017 va realitzar els seus estudis de Màster d’Ensenyaments Artístics en interpretació i investigació musical al Conservatori Superior de Música d’Alacant amb el professor José Manuel Zaragoza.

Entre 2017 i 2021 ha realitzat els seus estudis superiors de direcció al Conservatori Superior de Música de Castilla la Mancha (CSMCLM) a Albacete, on ha estudiat direcció de cor amb la mestra Nuria Fernández Herranz, direcció d’orquestra amb el mestre Pablo Marqués Mestre i direcció de banda amb el mestre Rafa Garcia Vidal.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb professors com Claude Delangle, Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Vincent David, Philippe Bracquart, Joonatan Rautiola, David Alonso o Jordi Fuster amb el saxòfon; i amb els professors Rafael Sala, Raúl Olmos, Rubén Parejo o Jorge Cardoso amb la guitarra. També ha realitzat cursos i masterclasses de direcció musical amb els mestres Jan Cober, Miguel Etchegoncelay, Alejandro Posada, Douglas Bostock, Miguel Romea, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual Vilaplana, Rafa Agulló, Manuel Mondéjar o Juan Luis Martínez. Va iniciar els seus estudis de direcció el 2013 en cursos amb el mestre Enrique García Asensio durant diversos anys, i posteriorment va ser alumne del curs de direcció de banda organitzat per l’Escola Comarcal Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, amb el mestre José Rafael Pascual Vilaplana. Fins ara ha estat guardonat en concursos com:

  • 2n Premi en el concurs de joves intèrprets de Rotglà i Corberà 2009
  • 2n Premi en el concurs de joves intèrprets d’Agullent 2009 i 2010
  • 1r Premi en el concurs de joves intèrprets d’Agullent 2011
  • Finalista en el Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat de Xixona” 2011
  • Finalista en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets de Xàtiva 2018
  • 2n Premi en el X Concurs de música de cambra “Ciutat de Cox” 2017
  • 3r Premi en el II Concurs de música de cambra de Cofrents 2017
  • 1r Premi a l’XI Concurs de música de cambra “Música Viva” de Roquetas de Mar 2017

 

Ha col·laborat amb la Jove Orquestra d’Anvers (Jeugd en Muziek Antwerpen) com saxòfon solista, amb la Joven Orquesta de Cuenca (JOC), i ha actuat com a solista amb la Banda Simfònica Municipal d’Alacant i amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent. Ha dirigit la Banda Simfònica Municipal d’Albacete com a director convidat al seu recital final d’estudis de direcció. Ha sigut director de la banda de la Unió Musical Belgidense entre 2018 i 2021. Ha estat membre de diferents formacions de cambra com el “Nou Orfeó d’Ontinyent”, “Sax Daam Quartet”, “Sonolk Quartet” (amb el qual va guanyar tres premis), o “Kleidos Quartet”. És organitzador de el curs de saxòfon “Saxteneum Fest”. Ha dirigit diversos ensembles de saxofons i de metalls en diverses ocasions. Ha estat convidat a dirigir algunes de les seves composicions a la UM Contestana, BIM d’Alfarrasí, a l’AM d’Agullent, a l’AM d’Ontinyent o la SUAM d’Ontinyent i també a les bandes de Berchem, Anvers (Bèlgica) i Tallinn (Estònia). Al gener de 2020 va ser convidat a dirigir la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim (Castelló) on va dirigir un concert monogràfic amb les seves pròpies composicions. Ha participat en l’European Saxophone Congress de Porto 2017 i al World Saxophone Congress de Zagreb 2018 amb l’Ensemble de Saxofons d’Alacant, amb qui es troba gravant un CD. Ha realitzat masterclasses com a ponent a la Universitat de Música Pública de Piura (Perú) on ha realitzat diverses conferències els anys 2020 i 2021.

Ha treballat com a professor de guitarra i saxòfon en diferents escoles de música des 2015. Ha treballat com professor de saxòfon al Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca durant el curs 2021-22 com a funcionari interí de les Illes Balears. Actualment, compagina la seua tasca com a docent com a professor d’orquestra i cor al Conservatori Professional de Xàbia amb la de director titular de la banda jove de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, de la banda de la Societat Musical Cultural de Penàguila, de la Unió Musical d’Atzeneta, de l’Agrupació Escola Musical “La Nova” de l’Olleria i de la Societat Musical de la Llosa de Ranes.

 

Any naixement: 
1994
Localitat: 
Ontinyent
Páginas