Inici / Compositors de música festera / Daniel Ferrero Silvage

Daniel Ferrero Silvage

Va nàixer a Ontinyent el 1965. Va començar els estudis musicals en la ciutat natal, de la mà del reverend Vicente Pérez Jorge. Continuà els estudis professionals en el Conservatori Superior de Música de València, on va obtenir les titulacions superiors de Trompa (1992), Harmonia, composició i instrumentació (1995), Direcció de Cors (1994) i Direcció d'Orquestra (1996).

Ha assistit a classes de direcció amb Manuel Galduf, Roberto Forés i Antoni Ros Marbà. Ha dirigit les següents agrupacions : Orquestra del Conservatori de València, Orquestra del Conservatori d'Alacant, Orquestra Simfònica del Vallès i, des del 1987 fins al 2000, la banda Unió Artística Musical d'Ontinyent, amb la qual ha aconseguit dos primers premis en els certàmens de Cullera i Elda, un tercer premi a Campo de Criptana i un segon en el Certamen Internacional de Bandes de València.

Pel que fa a la composició, ha estrenat vàries peces de música festera per a banda, Fantasía para marimba, Tema y variaciones per a orquestra, Sinfonieta per a conjunt instrumental, Ave Maria per a cor mixt i dues obres incidentals, una per a orquestra i cor, amb text d'A. Machado, i una altra per a piano, clarinet i flauta, amb text de José M. Royo.

Per encàrrec de l'Ajuntament d'Elda, el 1998 va compondre la peça obligada (marxa mora de concert) del certamen de bandes d'aquesta localitat. Actualment compagina la docència en el Conservatori Professional d'Ontinyent amb la direcció.

 • Poema simfònic

  Poema simfònic compost en commemoració del 150 aniversari de la celebració de les Festes de Moros i Cristians a Ontinyent.

 • Pasdoble

  Dedicada a Enrique Alonso Hernández, president de la Unió Muiscal d'Alberic.

 • Marxa mora

  Dedicada a Yolanda Terol Ferrero, Reina de Festes d'Ontinyent l'any 1988.

 • Pasdoble

  Dedicada a José Mª Ferrero -pare de l'autor-, mesos després de la seua defunció.

 • Marxa mora
 • Marxa mora

  Dedicada a José Penadés Bernabeu, Primer Tro 2018 de la Comparsa Abencerrajes d'Ontinyent.

 • Pasdoble

  Dedicat a Ángeles Rojo Ferrer, Reina Major de les Festes en Honor al Santíssim Crist del Sagrari d'Altea al 2002.

 • Marxa mora

  Dedicada a Javier Tortosa Cháfer, capità moro de la comparsa Aben-baçols d'Agullent al 2016.

 • Marxa mora

  Dedicada a Maria Insa Úbeda, Capitana Mora de la comparsa Omeyas d'Ontinyent al 2014.

 • Marxa mora

  En commemoració del 50 aniversari de la marxa mora "Chimo". El títol significa "Mestre", en referència a José Mª Ferrero, autor de "Chimo" i pare de l'autor.

Páginas