Inici / Compositors de música festera / Damián Molina Beneyto

Damián Molina Beneyto

Damián Molina naix a Bocairent, on comença els seus estudis musicals als set anys sota la mà d´En Antonio Calatayud Vañó, en solfeig i amb el clarinet, continuant als conservatoris d´Ontinyent, Carcaixent, València, Saragossa i Alacant, on acaba els estudis superiors de música.

Ha assistit a diferents cursos i seminaris internacionals, on ha estudiat pedagogia, clarinet, direcció de cor, orquestra i banda, amb professors reconeguts internacionalment com Laszlo Heltay, Alain Langreé, Stanislav Krousovsky, Ana Lucía Frega, Maravillas Díaz, Jan Cober, José Rafael Pascual, José Vte. Herrera, Emilio Molina, Eugen Corporon, etc.

Com a director començà als 15 anys, dirigint el cor parroquial que hi havia a Bocairent. Paral·lelament comença també la seva tasca en la composició de música coral, música per a orgue, per a petits conjunts instrumentals, i música festera.

En la actualitat compta amb més de 50 composicions, abraçant diversos estils musicals, encara que predomina la música per a les festes de Moros i Cristians.

En els premis aconseguits en composició, cal destacar un segon premi guanyat a Bocairent en el concurs de composició de música festera a l´any 1999, tres premis accèssit aconseguits al poble de Callosa d´En Sarrià els anys 2000, 2001 i 2004, així com el primer premi de composició per a banda i dolçaina a la població de Muro del Comtat en el 2001, i el primer premi de composició en Callosa d´en Sarrià en 2004. En música de cant, cal destacar el tercer premi aconseguit en Moncada en el XXVI festival de la Cançó Vocacional en 2005.

La direcció de bandes la començà al Conjunt Instrumental del Complex Educatiu de Xest, a l´any 1987. En 1995 desenvolupa el càrrec de sots-director en l´Associació Unió Musical de Bocairent durant 10 anys, i ha estat de director titular dos anys a la Lira Musical de Salem. Des de Novembre de 1998 és el director titular de la Societat Musical Ruperto Chapí de Villena.

Ha dirigit com a invitat diverses bandes de poblacions al voltant d´aquestes comarques interiors, en Alagón (Saragossa), i amb l´Associació Unió Musical de Bocairent, en diverses ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana i de Catalunya.

Té enregistrada una composició al CD “Ja Baixen, vol. 12”, gravat per l´Associació Unió Musical de Bocairent en 1993, i ha participat en la gravació de quatre CDs en Villena amb la Societat Musical Ruperto Chapí de Villena, on també té enregistrades altres composicions seues. També, com a assessor musical, ha participat en la gravació del CD “Ja baixa l´Aranya Vol.2 Gaudium”, en la Unió Musical d´Albaida “l´Aranya”

És també el director titular de l´Agrupació Coral Bocairent des de la seua fundació, a principis de l´any 2004

Compagina aquesta tasca amb la docència en Educació Secundària al Col·legi “Santa Maria” d´Ontinyent.

Any naixement: 
1970
Localitat: 
Bocairent
Páginas