Inici / Compositors de música festera / Carlos Pellicer Andrés

Carlos Pellicer Andrés

A l'edat de 8 anys comença els seus estudis en la Societat Musical "La Tropical" de Benigànim (Vcia). En 1990 es matricula en el Conservatori Professional de Música "Lluis Milà" de Xàtiva, on realitza els estudis pertanyents a Grau Elemental i Mitjà, especialitat de Clarinet, amb els professors Ricard Huerta, Félix Vela i Ricardo Forner, obtenint, amb les més altes qualificacions, en 1998, el títol de Professor de Clarinet.

Per una altra part, realitza també els estudis universitaris de Magisteri en l'Escola de Magisteri "Ausias March" de la Universitat de València on es diploma en l'especialitat de Mestre d'Educació Musical en 1998.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament musical en les especialitats de Clarinet, Harmonia, Instrumentació i Direcció de Banda amb els porfessors: Miguel Espejo, Norman Milanés,Eduardo Bernabeu, Jean Marc Volta, Henri Adams, Jan Cober y José Rafael Pascual-Vilaplana.

Ha sigut convidat a dirigir a la Banda Simfònica Municipal d´Alacant, a la Societat Musical "La Tropical" de Benigànim, a la Unió Musical Quatretondense i l´Agrupació Musical "La Nova" de Quatretonda.

En el camp de la composició, ha realitzat nombroses obres tan simfòniques com de música de cambra, obres didàctiques y música festera, obtinguent en algunes d´elles mencions i premis de composició. Entre aquestos cal destacar els següents: A L'octubre del 2000 guanya el Primer Premi del "VI Concurso Nacional de Composició de Música Festera Callosa d´En Sarriá 2000". A L'abril del 2001 queda finalista en el II Concurso Nacional de Composició "Ciutat d'Alacant 2001", sent convidat a dirigir aquesta peça al front de la Banda Simfònica Municipal d´Alacant. Al Setembre del 2001 queda finalista en el prestigiós Concurs de Composició de Música Festera del "II Simposium de la Música de la Festa de Moros i Cristians" celebrat en la Vall d´Albaida (València). En Octubre de 2002 resulta finalista en el "VIII Concurso Nacional de Composició de Música Festera Callosa d´En Sarriá 2002". En maig de 2003 guanya el "Premi del III Concurs de Composició de Música Festera Vila de Calp".

En el camp de la Pedagogía, ha realitzat diversos treballs didàctics y de composició musical, aconseguint el premi del "V Concurs de Creació Musical Supermúsics 2002" de Barcelona.

Algunes de les seues obres, tant simfòniques com de música festera, estan editades en l´Editarial "Omnesbands" i "Ab Música".

Actualment amplia els estudis de Direcció de Banda amb el mestre José Rafael Pascual- Vilaplana. És, desde 1996, professor de l´Escola de Música Elemental Societat Musical "La Tropical" de Benigànim, en les especialitats de Clarinet i Llenguatge Musical, desde 1998 Director de la Banda Juvenil d´aquesta Societat, i membre actiu de l´Accmic (Associació de Compositors de Música Festera).

Per un altra banda, és professor especialiste en Educació Musical desde 1999, càrrec que ocupa actualment en el Col.legi Públic "Ramón Esteve" de la Pobla del Duc (Vcia).

Any naixement: 
1977
Localitat: 
Benigànim
Páginas