Inici / Compositors de música festera / Blai Molina Calatayud

Blai Molina Calatayud

Naix l’any 1979 a Bocairent. Inicia els estudis musicals a l’edat de 7 anys de la mà de Manuel Bernat i Rafael Silvestre, iniciant-se poc després amb la Trompeta. Entra a formar part de l’Associació Unió Musical l’any 1991. Continua els estudis de llenguatge musical amb Juan Alborch, Vicent Benavent, Damian Molina, José R. Pascual. Els estudis de Trompeta els continua amb Miguel A. Sarrió i Manuel López. L’any 1.995 obté el títol Elemental de Música al Conservatori d’Ontinyent. Posteriorment continúa els seus estudis a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida, al Conservatori Profesonal “Vicente Lillo Cánovas” a Sant Vicent del Raspeig, i al d’Ontinyent on obté el títol Professional de Música en l’especialitat de Trompeta.

Estudia harmonia amb el mestre cubà Norman Milanés, ha estudiat a la Universidad Autónoma de Madrid i a la Universitat d’Alacant on l’any 2001 obté la Diplomatura de Mestre en Educació Musical.

Ha realitzat diversos cursos en l’especialitat de trompeta amb: -Juan José Serna: Membre del quintet Luur –Metalls (Spanish Brass). -Alejandro Castañeda: Professor del Conservatori de Murcia. -Manuel López Torres: Professor al Conservatori de Grau Mitjà d’Almussafes, Sogorb, La Sènia (Tarragona). -Benjamin Moreno: Trompeta solista de l’Orquestra de RTVE.

Ha col·laborat amb diverses bandes per a realitzar concerts a: Salem, Banyeres, Albaida, Muro, Villena, Tarragona i França. Amb l’A.U.M. Bocairent ha realitzat concerts a Bruges i Opdorp (Bèlgica); Varadero, Matanzas i L’Havana (Cuba), a l’Expo’98 de Lisboa i a Troviscal (Portugal).

Ha treballat amb grans directors com: José Rafael Pascual, Jaime Belda Cantavella, Juan José Cuenca Antón, Juan Iznardo Colom, Roberto Forés, Frank de Vuyst, Norman Milanés, Florin Totan, Jan Cober, etc.

Ha estat membre de la Banda de l’Escola Comarcal, de l’Ensemble Benicadell-Mariola, de la Banda Benicadell de l’Escola Comarcal participant al V Festival de Joves Músics Europeus celebrat a Barcelona. Ha segut membre del quintet Bekir-Brass, del Grup de Metall de l’Escola Comarcal, de l’Orquestra Simfònica de la Universidad Autónoma de Madrid i de la banda Comarcal de la Vall d’Albaida. Ademés ha sigut membre de la Junta de Govern de l’Assemblea Comarcal de la Vall d’Albaida de la Federació de Societats Musicals entre els any 1.998-2000, l’any 2001 participa com a mebre d’una taula redona a les Jornades de Cloenda del II Simposium de la Música de la Festa de Moros i Cristians celebrat a Ontinyent.

En el camp de la pedagogía ha realizat cursos de: - Itineraris d’insersió. Integració a l’escola. - Instruments de percussió aplicats a l’aula. - Recursos musicals amb suport informàtic. - El joc com a recurs didàctic. - Els temes transversals. - So i imatge. - Docència i investigació en l’educació musical.

Ha assistit a conferències de pedagogs musicals, com Violeta Hemsy de Gainza o Ana Lucía Frega, totes dues Argentines.

En l’actualitat és funcionari del cos de mestres en l’especialitat d’educació musical, mestre d’iniciació i llenguatge musical a l’escola de l’Agrupació Musical d’Ontinyent i responsable de l’escola de música de l’Associació Unió Musical Bocairent.

Localitat: 
Bocairent