Inici / Compositors de música festera / Bernabé Sanchis Porta

Bernabé Sanchis Porta

Naix a Aldaia en 1906. Va iniciar la seua formació musical de la mà de son pare, en aquells dies director de la banda local. Als 15 anys ingressa en la Societat Cultural Micalet i immediatament segueix els Cursos del Conservatori de piano, amb Pilar Lapiedra, composició i instrumentació, amb Jacinto Manzanares, i harmonia amb Palau, José María Navarro i Pedro Sosa.
 
Una vegada obtinguda la llicenciatura, en 1926 es fa càrrec de la banda de Benifaió, on va romandre tres anys. En 1929 es fa càrrec de la Lira Saguntina, i en 1934 de la Banda Municipal d'Alzira.
 
Els seus desitjos d'aprendre el porten a Madrid per a ampliar estudis amb Emilio Veda, director de la Banda d'Alabarders. En 1944 oposita per a ingressar en el Cos de Directors Militars de l'Exèrcit de Terra, amb notable qualificació, sent destinat a Castelló de la Plana, al Regiment d'Infanteria Tetuan núm. 14.
 
En 1957 passa a dirigir la Banda de la Policia Armada, de Madrid, i poc després es fa càrrec de la direcció de la Banda de la 1a Divisió de Capitania General, amb el grau de comandant,  jubilant-se en l'any 1966.
 
En 1971 es posa al capdavant de la Unió Musical de Benidorm.
 
Mor a València el 6 de gener de 1992.
 
Font: "Músicos valencianos", de Bernardo Adam Ferrero.
Any naixement: 
1906
Any defunció: 
1992
Localitat: 
Aldaia
Páginas