Inici / Compositors de música festera / Benjamín Francés Luna

Benjamín Francés Luna

Nascut a Banyeres de Mariola, estudia principalment als conservatoris de Granada i Alacant, on cursa estudis de piano, oboè i composició. Acabats els estudis acadèmics, continua la formació a la Universitat d'Alcalá de Henares treballant amb José Luis de Delás. Assisteix amb regularitat a tallers i seminaris internacionals (Huber, Pons, Graham, Zimmerman, Murail, Nomick, etc.), obté el Diploma d'Estudis avançats en la Universitat d'Alacant i també un Doctorat "cum laude" amb una tesi sobre la comprensió dels llenguatges musicals contemporanis.
 
Inicia la seua carrera docent com a professor d'Harmonia en diversos conservatoris dependents del MEC, la seua vida musical està centrada en l'educació i investigació sobre les aplicacions dels llenguatges musicals contemporanis a les aules, i fer de la composició una eina educativa.
 
És autor de peces musicals i arranjaments de diferents gèneres musicals, des d'obres per a banda simfònica a xicotetes peces de cambra. També li ha dedicat espai a incursions en la música per a la festa de Moros i Cristians.
Localitat: 
Banyeres de Mariola