Inici / Compositors de música festera / Benjamín Francés Luna

Benjamín Francés Luna

Nascut a Banyeres de Mariola, estudia principalment als conservatoris de Granada i Alacant, on cursa estudis de piano, oboè i composició. Acabats els estudis acadèmics, continua la formació a la Universitat d'Alcalá de Henares treballant amb José Luis de Delás. Assisteix amb regularitat a tallers i seminaris internacionals (Huber, Pons, Graham, Zimmerman, Murail, Nomick, etc.), obté el Diploma d'Estudis avançats en la Universitat d'Alacant i també un Doctorat "cum laude" amb una tesi sobre la comprensió dels llenguatges musicals contemporanis.
 
Inicia la seua carrera docent com a professor d'Harmonia en diversos conservatoris dependents del MEC, la seua vida musical està centrada en l'educació i investigació sobre les aplicacions dels llenguatges musicals contemporanis a les aules, i fer de la composició una eina educativa.
 
És autor de peces musicals i arranjaments de diferents gèneres musicals, des d'obres per a banda simfònica a xicotetes peces de cambra. També li ha dedicat espai a incursions en la música per a la festa de Moros i Cristians.
 • Marxa cristiana

  Obsequi de Maria Teresa i Eloi Doménech com homenatge de la Capitania Cristiana dels seus pares, l'any 2006.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a Laura Candela, banderera de la Comparsa Templarios d'Ibi l'any 2015.

 • Marxa mora

  Dedicada a Juan José Ferre, capità de la comparsa Califes de Banyeres de Mariola 2015, en l'any del seu 25é aniversari.

 • Marxa cristiana

  A la memòria de Miguel Cerdà Valls, en commemoració del 50é aniversari de la Capitania de la comparsa de Cristians de Banyeres de Mariola.

 • Pas masero

  Pas masero estrenat en commemoració del 75 aniversari de la fundació de la comparsa Maseros de Banyeres de Mariola en l'any 2004, amb el títol al·lusiu als seus fundadors.