Inici / Compositors de música festera / Andrés Valero Castells

Andrés Valero Castells

Completa la seua formació als Conservatoris Superiors de València i Múrcia, on es titula en huit especialitats, quatre de les quals amb Menció d’Honor i Premi Extraordinari Final de Carrera en Composició. Entre el seu professorat hi destaca R. Ramos, L. Balada, E. García Asensio, E. Cifre, M. Galduf, F. Tamarit, J. Mª Vives, o V. Campos. Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament i de postgrau. Ha obtingut el Diploma d’Estudis Avançats (D.E.A.) per la Universitat Catòlica de València. 

És catedràtic de Composició al Conservatori Superior «J. Rodrigo» de València des de 2004. 

Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres han estat interpretades a molts països d’Europa, com també als EUA, el Canadà, l’Argentina, Puerto Rico, Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Mèxic, Japó, Corea, Singapur, Hong Kong, Turquia, Australia, o Xina. Ha rebut encàrrecs de vàries institucions, així com d’importants conjunts i solistes. Les seues partitures han estat editades a Espanya, França, Suïssa, i els EUA. Compta amb una extensa discografia publicada a Espanya, Noruega, França, Suïssa, Holanda, Portugal, Polònia, els EUA, i el Japó.

Ha format part com a membre directiu de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians, i ha estat compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass (Alzira, 2005), de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06), del "I Festival en Escalera" (Abanilla, 2021), i del Festival Brassurround (Torrent, 2022). És el primer compositor viu del qual s'ha interpretat una obra en el Palau de les Arts Reina Sofia de València (2006). Pertany a la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana.

Any naixement: 
1973
Localitat: 
Silla (València)