Inici / Compositors de música festera / Alberto Ramírez Martínez

Alberto Ramírez Martínez

Nascut a València al si d’una família de gran tradició musical, comença els seus estudis musicals al Círculo Instructivo Musical de Xirivella per a, posteriorment, continuar la seua formació al Conservatori Professional de València, obtenint la titolació de Grau Mitja en l’especialitat de clarinet.

L’any 2011 finalitza els estudis de composició al Conservatori Superior de Castelló Salvador Seguí, sent els seus professors Ferrer Ferran, Claudia Montero, César Cano i Emilio Calandín, entre altres. En l’actualitat compta amb un gran ventall d’arranjaments i composicions per a orquestra, banda, conjunt de cambra i cor. Ha perfeccionat la seua formació com a compositor amb personatges tan ilustres com Arnau Bataller, Xavier Capellas, Pascal Gaigne i Gregory Fritze.

Es forma com a director a l’Allegro International Music Academy sota la tutel·la del mestre Ferrer Ferran. Ha realitzat cursos de perfeccionament de direcció amb els mestres Enrique García Asensio, Rafael Sanz Espert, Juan Luis Martínez, direcció coral amb Rafael Sánchez Mombiedro i d’analisi musical amb Tomás Gilabert i Boyer.

En la seua tasca docent ha sigut professor de Clarinet en les bandes de música de Novetlé i la Unió Musical d’Aldaia, professor de Banda Juvenil en les societats musicals Círculo Instructivo Musical de Xirivella i CIM Alfafar, professor de Llenguatge Musical al CIM de Xirivella i professor d’Harmonia, Història i Fonaments de la Composició al Conservatori Professional Liceo Piccolo Ciutat de Mislata. Director de l’Escola Municipal de Xirivella i CIM Alfafar. 

Actualment és professor d’Harmonia, Anàlisi, Música de Cambra i Fonaments de la Composició al Conservatori Mestre Berenguer de Teulada.

Des de l’any 2017 es fa càrrec de la direcció de l’orquestra de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí.

Amb anterioritat, ha sigut director i fundador de l’orquestra de l’Escola Municipal de Xirivella. Ha sigut director de la Unió Musical Alcublana durant catorze anys, des de 2008 fins a 2022 participant a diferents festivals de bandes, trobades i certamens. Com a director convidat ha dirigit les societats musicals CIM de Xirivella, Banda CM Allegro, Agrupació Cultural Musical de Teulada, Societat l’Om de Picassent i l’Agrupació Cultural de Tavernes Blanques.

Font: https://uniomusicalhorta.com/

Localitat: 
Xirivella