Inici / Mes / Concert de música festera de la colla "El Regall" a Fontanars dels Alforins

Concert de música festera de la colla "El Regall" a Fontanars dels Alforins

Dissabte 11 de setembre a les 20:00, la Colla de Xirimites i Tabals "El Regall" d'Ontinyent realitzarà un concert de música festera la localitat de Fontanars dels Alforins, dins de la XVIII Campanya de Concerts d'Intercanvis Musicals de la FSMCV.

Programa:

Esclat (obertura) - German Estévez (2020)
Peça guanyadora del 1r premi al Primer Concurs de Composició per a Colla de Dolçaina i Percussió de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana en la modalitat "MúsicaCarrer". Està concebuda com una peça curta i, amb una melodia i ritmes fàcilment recordables per tal de poder-se utilitzar en les desfilades de les festes de Moros i Cristians, així comd'altres àmbits.

La Lligassa (marxa cristiana) - Ramon García (2002)
Escrita l'any 2002, aquesta marxa cristiana està dedicada als membres del grup de dolçainers i tabaleters "Ła Lligassa" d'Atzeneta d'Albaida. Es tracta de l'única marxa per a dolçaines escrita per aquest prolífic compositor valencià, i en ella podem reconèixer diversos tocs "valencians" sense perdre l'essència compositiva del compositor d'Atzeneta.

A l'atzar (marxa mora) - Israel Tormo (2020)
Es tracta de la primera marxa mora de l'autor, i està dedicada a la seua amiga Sílvia Urenya, a qui es dirigeix a la dedicatòria de la següent forma: a l'atzar i el tèrbol atzur deser tres voltes rebel. Al llarg de l'obra - de tall clàssic - podem identificar melodies del grup valencià "Al tall", les quals es troben perfectament cohesionades amb la resta d'elements melòdics de l'obra.

Pas al pas (marxa cristiana) - Francisco Valor (2018)
"Pas al pas" està dedicada al grup de Dolçaines i Percussió "Mal Passet" de Cocentaina, entitat què l'autor dirigeix actualment. L'obra va obtindre el 2n premi en el III Concurs deComposició de Música al Castell de Dènia en Juny de 2005. Fou estrenada per "La Xafigà"en el seu Concert de Mig Any Fester de Muro en novembre del mateix any.

Mudayyan al'culibri (música per a una Favorita) - José Rafael Pascual (2008)
José Rafael Pascual, escrigué l'any 2008 la música per a la capitania Mudèjar d'Alcoi del'any 2008. La peça central d'aquest encàrrec fou la marxa mora "Al'culibri", de la qual deriva aquesta "música per a una favorita". Està dedicada a Dori Ferrer, Aida Romà i Andrea Romà, Favorites del Capità Moro del Mudèjars, Enrique Romà.

El regall (marxa cristiana) - Enric Gironés (1990 aprox.)
La marxa cristiana "El regall" és una marxa un tant distinta del què estem acostumats a escoltar. Es troba "a cavall" de la marxa cristiana i de la cercavila o pasdoble. Està escritaper l'amic i ex-membre del grup homònim, durant la seua estança com a director i membre de la colla.

Director: Rubén Penadés Silvestre

Data: 
Dissabte, 11 Setembre, 2021 - 20:00
Localitat: 
Fontanars dels Alforins
Lloc: 
Plaça Verge del Rosari