Inici / Notícies sobre música festera / ¿El final de les bandes no federades a les festes de Moros i Cristians?

¿El final de les bandes no federades a les festes de Moros i Cristians?

Foto: Musicafestera.com

La Unió Musical d'Albaida "L'Aranya" va donar a conèxer durant la passada assemblea de la FSMCV una proposta per tal de fer front a la competència deslleial que venen sofrint les societats musicals valencianes des de fa anys a les festes de Moros i Cristians. La banda albaidina va presentar una normativa, que ja està aplicant, per la qual "els músics no podran formar part d’altres conjunts, bandes i orquestres, sense haver obtingut prèviament l’autorització de la junta directiva", una mesura per a intentar evitar que els seus membres participen amb bandes no federades.

I es que amb aquesta decisió, que ja està sent estudiada per altres societats musicals que han mostrat el seu interés, volen intentar acabar amb la proliferació de bandes o agrupacions musicals no federades que actuen a les festes de Moros i Cristians, oferint els seus servicis a uns preus extremadament baixos i sense cap tipus de garanties (assatjos, repertori original, segurs, etc.).

Segons els membres de l'Aranya, la seua proposta simplement és la posada en pràctica del conveni que en el seu dia firmaren la FSMCV i la UNDEF, pel qual les comparses i filaes es comprometien a contractar tan sols a bandes federades.

¿Significarà açò el fi de les bandes no federades a les festes de Moros i Cristians? Per a tractar el tema està prevista la realització d'una taula redona el proper diumenge 1 de desembre a la seu de l'Aranya d'Albaida, amb la participació de músics i festers.