Inici / Compositors / Vicent Pérez i Esteban

Vicent Pérez i Esteban

El trombonista i compositor Vicent Pérez i Esteban, Coleto, naix a Albaida (València) el 1976. Comença els seus estudis musicals a l’escola del Cercle Musical La Música Vella d’Albaida (el Gamell) a l'edat de cinc anys. Posteriorment, estudia als conservatoris de Carcaixent i València amb els professors Vicent López, Manuel Castellanos i Joaquim Vidal, obtenint Menció d’Honor als Graus Elemental i Mitjà, i Premi d’Honor al Grau Superior.

Amplia la seva formació en cursets de trombó impartits per Ricard Casero, Keith Brown, Gilles Millière, Peter Gane i Joseph Alessi, entre altres, tant a Espanya com a l’estranger (França i els Estats Units). En 1997 guanya el 2n Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, havent quedat el primer vacant, i en 1998 és qualificat per a la 2a. ronda del Concurs Internacional de Ginebra (Suïssa). Membre fundador de “Albaida Brass Quintet”, ha col·laborat amb el Quartet de Trombons de Barcelona (QTB) i ha format duo de trombó i percussió “Djenun Duo”, havent guanyat el 1er Premi al 2n Concurs de Joves Intèrprets “Tutto de Mestres” de COM Ràdio Barcelona en abril 2003.

A nivell orquestral, ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) des de 1992 fins 1996, l’Orquestra Simfònica del Vallès en 1994-95. Des de setembre de 1997 és membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). A més, ha col·laborat amb l'Orquestra de Cambra de Barcelona, Orquesta Nacional de España (ONE), “Kibutz” d’Israel, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, Orquestra del Teatre Lliure, Orquesta Filharmonía de Galicia, Orquesta “Pablo Sarasate” de Pamplona, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquestra de Música Contemporània Barcelona 216, etc.

Ha fet col·laboracions i gravacions amb músics de Jazz com Perico Sambeat i Llibert Fortuny. Ha estat mestre de trombó a les escoles de música d’Albaida i Agullent, a l'Orquestra de Joves de Múrcia i ha impartit “Masterclasses” al Conservatori de Lleida.

En la seua vessant compositiva, compta amb diverses obres dedicades a la música festera, de Moros i Cristians, com són: Alí-Gea-Bà Spyros (m.m.), El timbal i la lluna del Cid (m.c.), Menda Capità (m.m.), Albaidejar (p.d. finalista al Concurs de Calp 2005) o Templaris d'Albaida (m.c), entre altres.

En maig de 2012 va guanyar el Concurs Internacional de Fanfares Orquestra Simfònica del Vallès amb “Tres cavallers de la terra blanca”. Actualment, estudia Composició al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el mestre Israel David Martínez.

 • Pasdoble
 • Marxa mora

  Dedicada a Blas Esteban, iaio de l'autor, "Sultán" dels Nazaries de Villena.

 • Marxa mora

  Dedicada a Sergi Molina Gea, amic personal del compositor. El tema principal és d'una melodia popular de Turquia.

 • Marxa mora

  Dedicada a l'Ambaixador Moro 2011 d'Albaida, tio de l'autor.

 • Marxa cristiana

  Primera marxa cristiana de l'autor, dedicada a dos amics.

 • Pasdoble

  Dedicat als pares de l'autor, en l'any en que sa mare va ser festera de la Verge.

 • Marxa cristiana

  Començada a compondre al 2002 -mateix any que la fundació de la comparsa a qui va dedicada-, es va quedar un temps al calaix i va acabar convertint-se en el regal del Capità.

 • Marxa cristiana

  Dedicada a l'esquadra "L'escopeteta" de la Filà Rabosers d'Atzeneta d'Albaida.

Páginas