Inici / Compositors / Vicent Pérez i Esteban

Vicent Pérez i Esteban

El trombonista i compositor Vicent Pérez i Esteban, Coleto, naix a Albaida (València) el 1976. Comença els seus estudis musicals a l’escola del Cercle Musical La Música Vella d’Albaida (el Gamell) a l'edat de cinc anys. Posteriorment, estudia als conservatoris de Carcaixent i València amb els professors Vicent López, Manuel Castellanos i Joaquim Vidal, obtenint Menció d’Honor als Graus Elemental i Mitjà, i Premi d’Honor al Grau Superior.

Amplia la seva formació en cursets de trombó impartits per Ricard Casero, Keith Brown, Gilles Millière, Peter Gane i Joseph Alessi, entre altres, tant a Espanya com a l’estranger (França i els Estats Units). En 1997 guanya el 2n Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, havent quedat el primer vacant, i en 1998 és qualificat per a la 2a. ronda del Concurs Internacional de Ginebra (Suïssa). Membre fundador de “Albaida Brass Quintet”, ha col·laborat amb el Quartet de Trombons de Barcelona (QTB) i ha format duo de trombó i percussió “Djenun Duo”, havent guanyat el 1er Premi al 2n Concurs de Joves Intèrprets “Tutto de Mestres” de COM Ràdio Barcelona en abril 2003.

A nivell orquestral, ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) des de 1992 fins 1996, l’Orquestra Simfònica del Vallès en 1994-95. Des de setembre de 1997 és membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). A més, ha col·laborat amb l'Orquestra de Cambra de Barcelona, Orquesta Nacional de España (ONE), “Kibutz” d’Israel, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, Orquestra del Teatre Lliure, Orquesta Filharmonía de Galicia, Orquesta “Pablo Sarasate” de Pamplona, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquestra de Música Contemporània Barcelona 216, etc.

Ha fet col·laboracions i gravacions amb músics de Jazz com Perico Sambeat i Llibert Fortuny. Ha estat mestre de trombó a les escoles de música d’Albaida i Agullent, a l'Orquestra de Joves de Múrcia i ha impartit “Masterclasses” al Conservatori de Lleida.

En la seua vessant compositiva, compta amb diverses obres dedicades a la música festera, de Moros i Cristians, com són: Alí-Gea-Bà Spyros (m.m.), El timbal i la lluna del Cid (m.c.), Menda Capità (m.m.), Albaidejar (p.d. finalista al Concurs de Calp 2005) o Templaris d'Albaida (m.c), entre altres.

En maig de 2012 va guanyar el Concurs Internacional de Fanfares Orquestra Simfònica del Vallès amb “Tres cavallers de la terra blanca”. Actualment, estudia Composició al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el mestre Israel David Martínez.

 • Marxa mora

  Dedicada a Vicente Espí Blasco, "Menda", Capità Moro 2002 d'Albaida i amic de l'autor.

 • Pasdoble

  Dedicat a la Filà Mosqueters d'Albaida.

 • Marxa mora

  Dedicada a Tere, dona de l'autor, amb motiu del seu 40 aniversari.

 • Marxa cristiana
 • Marxa cristiana

  Dedicada a l’Esquadra del Mig de la Filà Aragonesos d’Alcoi 2016.

 • Marxa mora

  Aquesta marxa naix com a revenja (d’ahí el nom de la marxa) d’una partida de truc a la Filà Tuareg d’Albaida, després de que el germà del compositor la perdera.

 • Pasdoble
 • Marxa cristiana

  1r premi "ex aequo" al 2n Concurs de Composició de Música Festera d'Agost. Dedicada a la memòria de César Porta, membre de la Filà Templaris d'Albaida, qui va faltar a l'octubre de 2018.

Páginas