Inici / Curiositats
 • Publicat el 28-02-17

  Moltíssimes partitures de música per a la festa de Moros i Cristians guarden històries curioses, humanes al cap i a la fi. Un clar exemple és la marxa mora "Pobla del Duc" de Francisco Esteve Pastor, composta a l'octubre de 1984 i que guarda una interessant anècdota.

 • Publicat el 11-10-13

  Des del passat mes d'agost Mutxamel compta amb el 'Passeig de la Festa' dedicat a la música de Moros i Cristians. Al més pur estil 'Passeig de la Fama de Hollywood', els compositors tenen la seua pròpia placa.

 • Publicat el 13-05-13

  Amando Blanquer, autor de la primera marxa cristiana, va deixar passar més de 30 anys des de la creació de SALMO, segona peça per a les tropes cristianes, fins la composició de TINO HERRERA. A més, el Mestre tan sols va arribar a realitzar cinc aportacions al gènere que ell mateix va concebre. Com és possible?

 • Publicat el 27-11-12

  Segells, còmics, monedes antigues, ninots de Star Wars o inclús sobres de sucre. El coleccionisme és una afició on podem trobar gent que aglutina objectes d'allò més dispars, i per descomptat, les gravacions de música festera disfruten de la seua parcel·la dins d'aquest món.

 • Publicat el 23-10-12

  No totes les peces de música festera poden dir que han sigut interpretades pels carrers de la Cinquena Avinguda de Nova York. L'Ambaixador cristià sí.

 • Publicat el 18-10-12

  Si hi ha un pasdoble reconegut internacionalment i que ens represente fora de les nostres fronteres eixe és Paquito el Chocolatero, del músic contestà Gustavo Pascual Falcó.

 • Publicat el 17-10-12

  La primera gravació de música dedicada a les festes Moros i Cristians fou el disc de vinil Ecos del Levante español, enregistrat per la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi l'any 1960.

 • Publicat el 16-10-12

  Existeixen algunes peces l'interpretació de les quals, per especificacions concretes dels seus autors, queden reservades exclusivament a certes agrupacions musicals.

Páginas

Curiositats